Bejelentkezés

x
Search & Filters

God Is An Astronaut

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2002

További képek

Biográfia: 

A God Is an Astronaut egy instrumentális/post-rock zenekar az írországi Co. Wicklow-i Glen of the Downs-ból.

2002-es megalakulása után a God is an Astronaut a Nightbreed című film egy híres idézetéből merítette az ihletet az együttes nevéhez. A God is an Astronaut debütáló albuma, a The End of the Beginning 2002-ben jelent meg a Revive Records kiadónál, melynek önálló tulajdonosa a zenekar. Két videoklipet, a "The End of the Beginning" és a "From Dust to the Beyond" készített el a banda, amelyért megkapta az Airplay-t az MTV UK-en és az MTV Europenetworks-ön.

A 2005-ben megjelent All Is Violent, All Is Bright volt a zenekar második albuma. Az albumról a "Fragile" című kislemezt az MTV2 UK 120 perc show-jában, és az MTV The Comedown show-jában is játszották. A God Is an Astronaut kiadott egy EP-t A Moment of Stillness címmel 2006-ban. Harmadik albumuk, a Far from Refuge 2007 áprilisában jelent meg a Revive Records-nál, és letölthetőként a weboldalukon. Negyedik, önmagukról elnevezett, God Is an Astronaut albumuk 2008. november 7-én jelent meg a Revive Records-nál. 2010. február 12-én megjelent egy kislemez a weboldalukon, In The Distance Fading címmel, a második dal az ötödik albumjukról, mely Age of the Fifth Sun címmel jelent meg 2010. május 17-én.

2011 két változást is hozott a God is an Astronaut felállásában. A dobos Lloyd Hanney kilépett a zenekarból személyes kötelezettségek miatt, és a helyére Michael Fenton került. A billentyűs Jamie Dean csatlakozott a bandához az elő fellépésekre, lehetővé téve több billentyűzeten alapuló szám bemutatását a turnén.
 

Videók

  • God Is An Astronaut - Echoes
  • God is an Astronaut - Age of the Fifth Sun

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Torsten Kinsella
ének
gitár
billentyűsök
Jamie Dean
billentyűsök
szintetizátor
Niels Kinsella
basszusgitár
gitár
Michael Fenton
dob