Bejelentkezés

x
Search & Filters

Good Charlotte

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1996 - 2011

További képek

Biográfia: 

A Good Charlotte egy amerikai punk rock együttes, amely 1996-ban alakult.

A marylandi Joel és Benji Madden 1996-ban egy Beastie Boys koncert hatására alapította meg zenekarát, bár egészen addig egyikük sem játszott semmilyen hangszeren. Benji gitárórákat vett, Joel pedig énekelni tanult. Az ikrekhez csatlakozott néhány iskolatársuk, Paul Thomas (basszusgitár), Aaron Escolopio (dobok) és valamivel később Billy Martin (gitár+szintetizátor), majd miután egy mesekönyv címét lekoppintva kitalálták nevüket, megtartották első koncertjüket a szomszéd pincéjében. Csak saját számokat nyomtak, mert nem voltak elég képzettek ahhoz, hogy másokét le tudják játszani. Ezután felvették első demóikat, és elküldték azokat az alábbi üzenettel: „Mi vagyunk a Good Charlotte. Ha most leszerződtettek, sokkal olcsóbban ússzátok meg, mintha várnátok.”

Bár nem kapkodtak utánuk a kiadók, ez nem vette el a kedvüket. Miután az ikrek 1997-ben leérettségiztek, és az alkalomra anyjuktól kaptak egy repülőjegyet Kaliforniába, elzarándokolhattak a 924 Gilman Street nevű klubba, ahonnan egykor nagy példaképük, a Green Day is indult. Visszatérve Annapolisba költöztek, és alkalmi munkákból éltek, majd miután Can’t Go On című számukkal megnyertek egy helyi tehetségkutató versenyt, koncertezni kezdtek a Lit nevű bandával. 2000-ben megjelent saját nevüket viselő első lemezük az Epicnél. A csapat egy évig megállás nélkül turnézott, melynek során eljutottak Ausztráliába és Új-Zélandra is.

Az MTV is felfigyelt rájuk, és játszani kezdte a Little Things, Motivation Proclamation és Festival Song című számaikat. 2002 nyarán Benji és Joel házigazdái voltak a zenecsatorna All Things Rock show-jának. Ugyanebben az évben megjelent The Young and the Hopeless című lemezük, amely a Lifestyles of the Rich and Famous és az Anthem című slágereknek köszönhetően a fiúk már a világhír kapujában álltak. A lemez megjelenése előtt Aaron kilépett a csapatból, és helyére Chris Wilson került. Már az új felállásban, és már, mint a Blink-182 és a Sum 41 mellett a világ egyik leghíresebb punk rock bandája, felléptek a Warped Touron, majd megállás nélkül turnézták végig a következő két évet.

2004-ben a The Chronicles of Life and Death lemezzel tértek vissza, melynek egyik legnagyobb slágere az I Just Wanna Live című szám volt. Májusban Chris Wilson, egészségügyi problémák miatt kiszállt a csapatból. Helyét jelenleg Dean Butterworth tölti be, aki eddig Morrisey csapatában volt.

2007-ben látott napvilágot a csapat 4.nagylemeze Good Morning Revival néven. 2008 január 11-én megszületett Joel és Nicole Richie első közös gyermeke, Harlow Winter Kate Madden, de az apuka nem sok időt tölthettt családjával, hisz már márciusban indult a 2008-as Good Morning Revival tour. 2008 nyarán a fiúk az USA-ban több mint 40 megállós turnét tettek(olyan bandák kíséretével mint a Boys like Girls és a Metro Station.)A turné után Billy bejelentette, hogy kedvese , Linzi gyermeket vár. 2008 november 24-én kiadtak egy legjobb remixeket, feldolgozásokat tartalmazó korongot 'Greatest Remixes' néven. Decemberben a srácok a magánéletükre és a banda meletti projeck-jeire vetettek több figyelmet. A DCMA Collective új pólókat és cipőket dobott piacra. Billy által vezett Level 27 Clothing új polókat tervezett. Januárban Paul bejelentette, hogy megházasodott. Februárban megtudhattuk ,hogy Harlownak kistestvére fog születni. Szintén e hónapban látott napvilágot egy pletyka miszerint Benji és Katy Perry járnának. Még nem erősítette meg senki ezt a hírt.

2008 március 2-től vonultak hivatalosan stúdióba, elkészíteni a soron következő 5. nagylemezt. Várható megjelenése május vége-nyár eleje. Hamarosan kijön egy kislemez már az új albumról.(mint 2007 legelején a KYHOMG) a fiúk több nagylemezre való dalszöveget írtak össze. Ezekből a legjobb 15 fog felkerülni a Cardiology-ra. De a kislemezeken is lesznek új dalok. A fiúk, mint meglehetett tudni a GMRt csalódásként fogták fel. Az új albummal megpróbálnak kicsit punk-vonalra visszatérni. A hangzás az eddigi lemezekhez képest rockosabb lesz. Rajta lesz az eddig Greatest Remixesről ismert. Anxiety.

Good Charlotte (2000)

Legelső albumuk amit kiadtak, a banda nevét viseli.Bár az album híres nem lett, a fiúk szülővárosának rádióállomása a WHSF előszeretettel játszotta.Országos sikereket ugyan nem aratott, de a mai napig ez az album örvend a legnagyobb népszerűségnek a rajongók körében. Az albumból három kislemez készült a Little Things, Motivation Proclamation és a Festival Song.

Még az album kiadása előtt 1999-ben, a Little Things demoja bekerült a Cage Match versenyében ahol 15ször nyert egymás után.

2001-ben a "Már megint egy dilis amcsi film"-ben felcsendül egy GC dal, "I want Candy" címmel, sőt a fiúk még egy rövidke, pár másodperces szerepet is kapnak. Sem a film sem a fiúk albumán nem található meg ez a dal.

The Young and the Hopeless (2002)

Az igazi áttörést ez az album hozta meg a számukra. A különc punk bandára most már nem csak az öltözködése miatt figyelt fel a világ. Bár az albumon számos remek dal található, mégis a "Lifestyles of the Rich and the Famous" hozta meg nekik a jól megérdemelt sikert., melyből kislemezt is adtak ki.A korongról további négy kislemez jött ki, The Anthem, Girls and Boys, Hold On és a The Young and The Hopeless.

Filmes körökben a The Anthem meglehetősen nagy sikernek örvendett, hiszen számos filmben megtalálható.(PL: "Amerikai Pite" 3-4, Gorilla bácsi stb.) A nagylemez végül 3szoros platinalemez lett.

A fiúk menthetetlenül a figyelem középpontjába kerültek, rengeteg show-ba kaptak meghívást, többek között a méltán híres "Saturday Night Live"-be.
Az MTV is felfigyelt rájuk, éjjel nappal a különböző klipjeiket játszották. Végül 2003-ban MTV Video Music Awards-on megnyerték a "Viewers Choice Award"-ot, a "Lifestyles of the Rich and the Famous" segítségével. A lemezen 14 szám található, melyből különösen az "Emotionless" érdekes, hiszen tagadhatatlanul édesapjuknak szól, aki elhagyta őket mikor az ikrek még tizenhat évesek sem voltak.

The Chronicles of Life and Death (2004)

A fiúk 2004-ben jelentették meg harmadik stúdió albumukat, melyet Joel és Benji ötlete alapján(plusz csapatszavazás után) The "Chronicles of Life and Death"-nek 'anyakönyveztek'. Megjelenés után a fiúk kaptak, hideget meleget is. A vegyes fogadtatásnak az oka, hogy régi stílusokhoz képest kicsit lazábbra vették a figurát.

Az új hangzás olyan elemekkel egészült ki, mint a vonós hangszerek és a szintetizátor. A billentyűs szerepében a rajongók nem kis meglepetésére Billy Martin "debütált", kinek ezt az arcát csak kevesen ismerhették. Ez a lírikus hangnem többek között a "We Believe"-ben és a "The Truth"-ban köszön vissza. Azért a régi hangzás sem marad el ("hála égnek"), igen húzós dalokat találunk, az "S.O.S." és a "Predictable" személyében. Az albumról négy kislemez jelent meg, Predictable, I Just Wanna Live, We Believe és a The Chronicles of Life and Death.

Ezek közül elsőként az "I Just Wanna Live" ért be a "U.S. Hot 100" - ba, de a többi is óriási népszerűségnek örvendett, főként a "We Believe". 2005 májusában Chris Wilson kilépett a bandából.Benji a "Kerrang" magazinban tett nyilatkozata szerint, Chris távozása volt 2005 legnagyobb "tragédiája". A fiúk a "Noise to the World Tour-ra" (mely nem mellesleg a "Simple Plan"-nel és a "Relient K"-val volt) egy új dobost szerződtetett Dean Butterworth személyében, aki előtte a Morrissey dobosa volt. Dean kiválóan teljsesített a bandában így újabb szerződést és állandó helyet kapott.

Good Morning Revival (2007)

A Good Charlotte negyedik stúdió albuma hivatalosan 2007.március 27-én látta meg a napvilágot( Canada és USA), "Good Morning Revival" néven.Japában, Írországban, Ausztráliában, Olaszországban és az Egyesült királyságban ez március 13 - 19.-ei időszakra tehető. Billy Martin egy interjúban elmondta h az album címe Benji ötletén alapul. Benji már 2006 szeptemberében beharangozta hogy hamarosan új dallal kedveskednek a rajongóknak. Így is lett, 2006.szeptember 26-án a banda myspaces oldalán landolt az új klip "Keep your hands off my girl néven."

2007.január negyedikén jött az első kislemez "The River" címmel. A dalban olyan hírhedt személyek segédkeztek, mint Avenged Sevenfold, M. Shadows és Synyster Gates. Benji és Joel nyilatkozata szerint azért is különös a dal mert életükben elöször játszottak "igazi" rockot. A dal és klipje óriási sikert aratott a rajongók körében. Az album megjelenése előtt kijött még egy kislemez február 23-án, amely a "Keep your hands off my girl" volt.

Szintén egy vegyes fogadtatású dal. Merőben eltér az eddigiektől, eléggé a "digitális" módszerekre kiváltképp a szintetizátorra helyezték a hangsúlyt. Míg a zenecsatornáknak bejött, a rajongókban vegyes érzelmeket keltett az újdonsült stílus. Továbbá három kislemez is a piacra került, "Dance Floor Anthem (I Don't Want to Be in Love)", "Misery" és "Where Would We Be Now" címmel. Míg a Misery a sikereshez, a másik kettő a kevésbé kedvelt kategóriába kapott besorolást a rajongóktól. Sokan úgy vélekednek h a "Dance Floor Anthem"-el, a fiúknak sikerült lerombolniuk mindazt amit eddig felépítettek.

A sok negatív kritika ellenében, a "Good Morning Revival" igen magas példányszámban fogyott, Ausztráliában elérte a platina lemez szintet és további 10 országban lett aranylemez.
Ingyen reklámot jelentett az ikrek magánélete is, hiszen nagy port kavart mikor Joel összejött a celeb világ üdvöskéjével Nicole Richie-vel. Senki nem tartotta sokra a dolgot, de úgy néz ki nem lett igazuk. Joel kitart Nicole mellett, azóta már meg is született kislányuk[ 2008.január 11-én (érdekesség hogy édesapja is 11.-ei dátumon látta meg a napvilágot)] Harlow Winter Kate Madden. Állításuk szerint Harlow teljesen megváltoztatta az életüket és Nicole szerint ő maga emberileg is megváltozott. Benji is gondoskodott pletykáról, mikor dobta modell barátnőjét, a "party királynő" Paris Hilton kedvéért. Sokak szerint ezek a "kapcsolatok" nem lesznek tartósak, hiszen a Madden ikrekhez nem épp két buta liba való.
 

Videók

  • Good Charlotte - I Just Wanna Live
  • Good Charlotte - The Anthem
  • Good Charlotte - Lifestyles of the Rich & Famous
  • Good Charlotte - The River
  • Good Charlotte - Girls & Boys

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Joel Madden
ének
Benji Madden
gitár
vokál
Paul Thomas
basszusgitár
Billy Martin
gitár
billentyűsök
Dean Butterworth
dob
ütőhangszerek