Bejelentkezés

x
Search & Filters

Hardline

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1991

További képek

Biográfia: 

A Hardline egy amerikai hard rockegyüttes. Eredetileg Johnny Gioeli és Joey Gioeli alapították, a banda pedig összesen 5 tagból állt: a fivérek mellett Neal Schon, Todd Jensen és Deen Castronovo alkották a csapatot. Legfrissebb, 2009-ben kiadott lemezük, a ’Leaving the End Open’ már a legújabb felállást tükrözi: Johnny Gioeli, Josh Ramos, Michael T. Ross, Jamie Brown és Atma Anur. A Hardline valaha kiadott 4 lemeze közül egyedül ezen az egyen nem szerepelt Joey Gioeli.

A Hardline a Gioeli testvérek fejéből pattant ki, miután játszottak az olyan együttesekben, mint a Killerhit és a Brunette (ez utóbbi egykor Hollywood legnépszerűbb együttese volt; a Gazzarri’s-ban soha nem gyűlt még össze annyi ember, mint a koncertjük alatt), de megfordultak a Gravity-ben is, majd visszatértek a Hardline-hoz. A bandát a kezdetekben a testvérek mellett Neal Schon gitáros (Journey; Bad English), Todd Jensen basszusgitáros (Sequel) és Deen Castronovo dobos alkották. A formációnak az a híre kelt, hogy glam metal stílusban zenélnek, mert a fivérek hosszú haja és glam metalos öltöztödése ezt sugallta, de valójában a hard rockhoz és az AOR-hoz is legalább ugyanennyire kötődtek. Az együttes első néhány száma a ’Rapid Fire’ című filmben hangzott el, amiben Brandon Lee, a harcművészetek nagymesterének, Bruce Lee-nek a fia szerepelt.

Neal Schon kilépett a bandából, több project mentén is elindult, mielőtt visszatért volna a Journey-hez. A Hardline következő kiszemeltje Joey Tafolla, a Jag Panzer és a Shrapnel Records legendás alakja volt, ő azonban visszautasította az ajánlatot, hogy tovább fejleszthesse saját kereskedői vállalatát Kaliforniában. Todd Jensen és Deen Castronovo egy idő után Ozzy Osbourne-hoz csatlakoztak, habár Jensent hamar leváltották Geezer Butlerre. Végül Deen Castronovo is a Journeyhez szegődött.

A Hardline második albumán, amit egyszerűen ’II’-nek hívtak, már Bobby Rock játszott a dobokon. Mivel a Gioeli testvérekkel már korábban, a Brunette-ben is együtt dolgozott, kérdés nélkül megkaphatta az állást. Annak idején Dana Strum-on, a Vinnie Vincent Invasion egyik tagján keresztül ismerkedtek meg – Strum volt a Brunette egyik első demójának a producere, amely felvételen Rock is megmutatta tehetségét a doboláshoz. Az Angel egykori billentyűse, Michael T. Ross a ’II’ és az azt követő élő DVD kiadásának idején csatlakozott a Hardline-hoz. A koncertfelvétel 2002-ben, az angliai Bradfordban készült, és a ’The Gods Festival’ nevet kapta.

A Hardline harmadik stúdióalbuma, a ’Leaving the End Open’, rengeteg halasztás után 2009. április 17-én jelent meg Európában; míg az USA boltjaiba májusban került be. Az eredeti terv szerint már 2006 tavaszán meg akarták jelentetni.

Videók

  • Hardline - Hot Cherie
  • Hardline - Fever Dreams
  • Hardline - Face The Night
  • Hardline - Takin` Me Down
  • Hardline - Can't Find My Way

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Johnny Gioeli
ének
Josh Ramos
gitár
Michael T. Ross
billentyűsök
Jamie Brown
basszusgitár
Atma Anur
dob