Bejelentkezés

x
Search & Filters

Heaven Street Seven

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1995

További képek

Biográfia: 

1995.
Több éves tervezgetés, „teaházi akusztikus zenélgetés” és a kollégium női zuhanyzójában rögzített barkácsfelvételek után megalakul a Heaven Street Seven. Az alapító tagok Szűcs Krisztián és Németh Róbert (főiskolai évfolyamtársak Esztergomban) valamint Orbán Gyula és Kiss Endre (korábban együtt zenéltek a paksi Houdinis zenekarban). Ez év nyarán - Stuttgartban, Bernhard Hahn hangmérnök baráti segítségével - elkészül a debütáló anyag, a Tick Tock No Fear, mely az év őszén jelenik meg magánkiadásban. Az első komolyabb koncertek. Start.

1996.
1995. őszétől, az ugyancsak houdinis-es múltú Balczer Gábor csatlakozása után már öttagú a zenekar. ’96 nyarán elkészül a Goal című lemezanyag, ám kiadó még nincs. Az év őszén Kiss Endre elhagyja a HS7 kötelékét.

1997.
Mindenféle kiadókeresések után a Heaven Street Seven leszerződik a Warner Music Hungary frissen alakult 1G Records nevű cégével. Boltokba kerül a Goal című lemezanyag. Elkészül a zenekar első komoly klipje a Wallflower című dalhoz, mely klip szerepel az MTV műsorában is. Néhányan azt hiszik, hogy a HS7 egy hazánkba tévedt ausztrál vagy amerikai zenekar. Nem az.

1998.
Friss dalpark állt össze. A viccesen szokásosnak nevezhető nyári Stuttgarti stúdiózás nyomán, immár harmadik ízben Bernhard Hahn stúdiójában, - a Quimby-s Balanyi Szilárd átmeneti közreműködésével - elkészül a Budapest Dolls című lemezanyag. Komoly fordulat a zenekar életében: ez a lemez tartalmazza az első magyar nyelvű dalokat, melyek közül kettő - a Hiphop mjúzik és a Valami - afféle hazai slágerecskévé izmosodik. ’98 őszén a zenekar intenzív billentyűskeresés után megtalálja Takács Zoltánt, azaz Jappánt.

1999.
Tulajdonképpen átmeneti év, készülnek az új dalok, mégis, van egy kiemelkedő esemény: a zenekar az REM (és a dEUS) előtt játszik a Kisstadionban. Peter Buck lemezt kér a Hevenyesektől. Kap. Mike Mills is kér, de neki már nem jut.

2000.
2000. tavaszán boltokba kerül a HS7 első teljes egészében magyar nyelvű lemezanyaga, a Cukor. A Neo-duó produceri támogatásával elkészített Cukor a zenekar „áttörést” jelentő albuma, rajta a Heaven Street Seven olyan közismert slágerei, mint a szívhez szóló Hol van az a krézi srác, a táncos Mozdulj, vagy a pörgős Sajnálom. A Krézi srác nem kisebb tettet visz véghez, minthogy a lemez megjelenése hónapjában vezeti a magyar rádiós játszási listát. Hasonlót alternatívnak nevezett hazai zenekar azóta sem produkált. A HS7 valójában innentől számít országosan igazán ismert és elismert zenekarnak, sikeres klubkoncertekkel és fontos fesztiválfellépésekkel. A zenekar négyszámos, a Cukor dalaira épülő angol nyelvű EP-jét, a White Lies In Hi-Fi című korongot az angol Record Collector a hónap kislemezévé választja.

2002.
Elkészül a zenekar addigi leghosszabb, legszerteágazóbb, legösszetettebb albuma, a Kisfilmek a nagyvilágból. Az albumon olyan emlékezetes számok találhatóak, mint az albumelőzetes, keserédes Éjszaka, a kuplés Dél-Amerika (melynek rajzfilmes klipjét Gróf Balázs készítette), az ugrálós Ezután vagy az epikus Régi nóta.

2003.
A HS7 a Sziget Fesztivál Nagyszínpadán a hazai zenekarok fősávjában lép fel a Fun Lovin Criminals előtt.

2004.
Másfél év stúdiómunka után elkészül a zenekar korábbi, „próbatermi” hangása felé visszakanyarodó, „karcosabb” irányba törekvő Szállj ki és gyalogolj. Rajta olyan dalok, mint az Ez a szerelem, a Hangerő, a Csízbörger vagy a Taposs a szívemen. A zenekar ezért az albumért - már a következő év elején – 2005. tavaszán a MAHASZ Fonogram-díját kapja, az Év rockalbuma kategóriában. A lemez megjelenése után a HS7 és Balczer Gábor gitáros útjai elválnak. Helyére egy évtizedes jóbarát, a szegedi Időrablókból és a Neo-ból ismert Ábrahám Zsolt kerül. Az új felállású HS7 már a 2004-es év őszén új dalok írásába kezd.

2005.
Ahogy már említettük: a Száll ki és gyalogolj ez év tavaszán az Év rockalbuma kategóriában MAHASZ Fonogram-díjat nyer. Az év decemberében megkezdődnek az új HS7-album munkálatai. A felvételeket ismét a Szállj ki és gyalogolj album hangmérnök/társproducere, Schram Dávid irányítja.

2006.
A 2006-os év mozgalmasan indul. Miközben a zenekar a stúdióban új lemezanyagán dolgozik, január 21-én, a MIDEM-en, a franciaországi Cannes-ban átveszi az EU, a MIDEM és az MTV Europe közös díjának, a Border Breakers Award-nak European Breakthrough Award nevű különdíját. A zenekart több száz, az új csatlakozó tagországokból nominált együttes és előadó közül választja ki a nemzetközi zsűri. Május elején boltokba kerül a zenekar új lemezanyaga, a Tudom, hogy szeretsz titokban. A zenekar az album címadó dalát - idehaza szokatlan módon - virtuális kislemezként, egy ingyenes letöltős oldalon -www.tudomhogyszeretsztitokban.com - „jelenteti meg”. Az új HS7-album - Ábrahám Zsolt gitáros debütálása - több mértékadó hazai kritikus és médium (est.hu könnyű rovat, WAN2, Radio Café, origo.hu) szerint a zenekar eddigi legjobb, „legvirgoncabb”, „halmozottan slágeres” munkája.

A zenekar - mely Jazz című legutóbbi, 2008-as sorlemezét ingyen letölthető formátumban is kiadta – 2010-es tizenötödik születésnapját két új dalt tartalmazó válogatáslemezzel (Dunabeat) és jubileumi koncerttel ünnepelte. Ami pedig a legfrissebb fejleményeket illeti: a HS7 2011 decemberében Gigerli címmel háromszámos letölthető EP-vel ajándékozta meg rajongóit, s már készül a 2012 őszén megjelenő új nagylemez.
 

Videók

  • Heaven Street Seven - Dél - Amerika
  • Heaven Street Seven - Mikor utoljára láttalak
  • Heaven Street Seven - Tudom, hogy szeretsz titokban
  • Heaven Street Seven - Sajnálom
  • Heaven Street Seven - Márta
  • Heaven Street Seven - Mozdulj
  • Heaven Street Seven - Hol van az a krézi srác
  • Heaven Street Seven - Szia
  • Heaven Street Seven - Ez a szerelem

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Szűcs Krisztián
ének
gitár
Ábrahám Zsolt
gitár
Takács Zoltán
billentyűsök
Németh Róbert
basszusgitár
Orbán Gyula
dob