Bejelentkezés

x
Search & Filters

HIM

További képek

Biográfia: 

A HIM egy finn rock-banda,három zenész Ville Valo vokalista,Mikko Lindström gitáros és Mikko Paananen basszusgitáros alapította 1991-ben. Ezidáig hét nagylemezük jelent meg. 2008-ig ők az egyetlen finn rock-banda, akik az USA-ban aranylemezt értek el az eladásaikkal.

A zenekar a szerelem és a halál témáit elegyíti dalszövegeiben, hangszerelésükre pedig a heavy metal-jellegű gitárstílus jellemző. Innen származik ennek a sajátos zenei stílusnak a neve is: Love metal.

A zenekar neve eredetileg a 'His Infernal Majesty' (Ő Pokoli Fensége) kifejezés szavainak kezdőbetűiből összeállított mozaikszó, de ezt a megjelölést hamar elhagyták azért,mert sátánistáknak vélték őket. Azóta a csapat egyszerűen HIM-ként szerepel, bár a régi név a mai napig félreértések forrása.

A zenekar első kislemezét 1996-ban adta ki 666 Ways To Love: Prologue címmel, amely tartalmazza az egyetlen publikus fényképet Valo édesanyjáról, Anitáról. Mire az együttes kiadta a Chris Isaak-feldolgozás Wicked Game című dalt, már Finnország-szerte ismertek voltak. 1997-ben, mikor megjelent első albumuk, a Greatest Lovesongs Vol. 666, hosszú skandináv turnéra indultak.

második album, melyet Wales-ben vettek fel, 2000-ben jelent meg, és a Razorblade Romance címet kapta. A lemez, és az arról kimásolt Join Me In Death című dal hatalmas sikert aratott egész Európában. A fent említett dal a The 13th Floor címet viselő science fiction-film európai változatának betétdala lett, ami csak növelte az együttes népszerűségét (egy ideig elfoglalták a német toplista első helyét is).

Ez az album néhány amerikai boltban is megjelent, de az együttesnek itt nem volt joga a HIM név használatához, mert ennek jogait egy másik zenekar birtokolta. Emiatt egy időre kénytelenek voltak felvenni a még le nem védett HER nevet, de ez a csere csak Amerikában, és csak ennek az albumnak a promóciója során valósult meg. Később aztán sikerült megvásárolni a jogokat a HIM név használatára, így a soron következő lemezeket már gond nélkül kiadhatták ezen a néven.

2003-ban látott napvilágot a harmadik, Deep Shadows And Brillant Highlights névre keresztelt album. A felvételek után a csapat három tagja, Linde, Ville és Migé Amour megalapították a Daniel Lioneye nevű rock'n'roll-együttest.

A negyedik lemez, a Love Metal 2004-ben született meg, és ezt már az amerikai média (Kerrang és Rolling Stone-magazinok) is felkapta. Ennek köszönhetően a HIM 2004 februárjától egy éven keresztül turnézott az USA-ban.

A következő album, a Dark Light 2005.szeptember 26-án került az üzletekbe. A csapat menedzsere Seppo Vesterinen, aki mellesleg a The Rasmus ügyeit is intézi, de dolgozott a Hanoi Rocks-szal, a 80-as évek nemzetközileg legsikeresebb finn glam rock-együttesével is.

Hatodik nagylemezük a Venus Doom Németországban 2007. szeptember 14-én, világszerte 2007. szeptember 17-én, az USA-ban 2007. szeptember 18-án jelent meg. A "Give It A Name Festival '07"-n a HIM már eljátszotta a "Dead Lovers' Lane" című dalt a Venus Doom-ról, e szám videoklipje pedig már elérhető a YouTube-on.

DVD-jük,"Digital Versatile Doom" címmel jelent meg 2008-ban.

Hetedik nagylemezük Screamworks: Love in Theory and Practice 2010 február 8-án jelent meg, az USA-ban február 9-én, Japánban február 10-én, Németországban február 12-én.
 

Videók

  • HIM - Into The Night
  • HIM - All Lips Go Blue
  • HIM - Join Me In Death
  • HIM - The Funeral Of Hearts
  • HIM - Wicked Game
  • HIM - Pretending
  • HIM - Gone With The Sin
  • HIM - Scared To Death
  • HIM - Heartache Every Moment
  • HIM - Killing Loneliness

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Ville Valo
ének
Mikko "Linde" Lindström
szólógitár
Janne "Emerson Burton" Puurtinen
billentyűsök
Mikko "Migé" Paananen
basszusgitár
vokál
Mika "Gas Lipstick" Karppinen
dob