Bejelentkezés

x
Search & Filters

Honeybeast

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2005

További képek

Biográfia: 

"Érzelmes extrémitás, kiszakadó lélek és józan racionalitás, akár egy szál gitáron (vagy ukulelén) is előadható dalok és végsőkig kidolgozott hangszerelés, tábortűz-romantika és nadrágszár-lobogtató basszus, vonósnégyes és kifacsart elektronika, finom irónia, metsző szarkazmus és mély emberi drámák a szövegekben - ez a Honeybeast."

Az - akkor még - Honey Bee zenekar 2005-ben alakult Szegeden a Smarties nevű formáció utódjaként, Bencsik-Kovács Zoltán dalszerző/gitáros, Tatár Árpád gitáros és Czutor Anett énekesnő kiválásával. Hamarosan csatlakozott hozzájuk Kiszin Miklós basszusgitáros (Ganxsta Zolee és a Kartel), Kovács Tamás dobos (Nevergreen) és Hodászi Klára hegedűs-vokalista, így alakult ki az első felállás.

Az első három év tehetségkutatózással telik, a zenekar minden létező díjat megnyer. Így ismerkednek meg Madarász Gábor gitáros-producerrel, akivel elkészítik a későbbi Parazita album első két dalát, majd leszerződnek az FF Film & Music-hoz. 2009-ben a zenekar Honeybeastre változtatja a nevét, Ritzel Ani (Dharma) személyében új vokalista érkezik és megjelenik a Parazita című kétnyelvű duplaalbum. A címadó dalhoz készült klipre - melynek érdekessége, hogy másfélszeres tempóban, visszafelé lett leforgatva, így a teljes zenekarnak meg kellett tanulnia a számot másfélszeres tempóban, visszafelé - felfigyel az MTV Hungary, a dalt játssza az MR2-Petőfi Rádió.

Az első igazi átütő sikert 2010-ben a Portugál című dal hozza meg: az MR2-Petőfi Rádió Top 30-as listáján a harmadik helyig jut, a klip YouTube-on többszázezres nézettséget ér el.

2011-2012 a nagy változások időszaka: Kiszin Miklós a Ganxsta Zolee és a Kartelben basszusgitározik tovább, helyére Lázár Tibor kerül. A zenekar egy billentyűs-vokalistával is kiegészül Kővágó Zsolt személyében, Czutor Anett énekesnőt pedig a korábban death metal frontember és a Balkán Fanatikban rappelő, majd jazz-énekesnővé avanzsáló Tarján Zsófia váltja. Ezzel a formációval készítik el második lemezüket, mely várhatóan 2013 végén jelenik meg a Gold Record gondozásában. Animációs klip készül az Isten álma című dalra, melyet nagy sikerrel játszik az MTV, a számot az MR2-Petőfi Rádió.

A lemezről megjelenő legújabb daluk a Portugál folytatásának is tekinthető, erősen közéleti témájú Maradok, mely azonnal nagy sikert arat a rajongók körében.

Videók

  • HoneyBeast - Maradok
  • HoneyBeast - Isten álma
  • HoneyBeast - Portugál
  • HoneyBeast - Parazita

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Tarján Zsófia
ének
Bencsik-Kovács Zoltán
gitár
vokál
Tatár Árpád
gitár
Kovács Tamás
dob
Lázár Tibor
basszusgitár
Kővágó Zsolt
billentyűsök
vokál