Bejelentkezés

x
Search & Filters

I TOLD U

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2011

További képek

Biográfia: 

A zenekar 2011 tavaszán alakult Mohácson. A kezdetben csak projekt-ként létrejött csapatot a - korábban más-más helyi zenekarokban is megfordult - régi barátok alkotják. Budai Tibor szöveges (ex No Regret), Harich Gábor gitáros/énekes (ex Solar Scream) és Told Zoltán (ex Deformans) dobos. Az ekkoriban még basszusgitáros nélkül felálló banda - a közös kedvencek hatására megtanult Stuck Mojo és R.A.T.M. feldolgozásokkal párhuzamosan - saját dalokat is elkezdett írni. Ekkor alakult ki a zeneileg modern/groove metal vonalat erősítő zenekar - a rap-et dallamos énekkel kevert - sajátos stílusa.

A magyar szövegekkel operáló banda zenéjében meghatározó szerepet játszanak Budai Tibor mainak számító, megcsavart szófordulatai, valamint ennek ellenpontozása végett, Harich Gábor dallamos refrénjei.

A zenekarhoz 2012 elején csatlakozott Szűcs Márton basszusgitáros és ekkor vették fel az I Told U nevet is. Ez idő tájt már a csapat öt-hat saját dala is összeállt és az első koncertek megtörténte után - a következő hónapokban - ezeket véglegesítették is, immáron négyesben. Még ez év szeptemberében stúdióba vonultak, hogy rögzítsék első hat számos anyagukat. A felvételek Szegeden, a Black Hole Sound studióban, Vári Gábor hangmérnök irányítása alatt készültek. „A Nívó” EP 2013 áprilisában látott napvilágot, rajta olyan dalokkal, mint a Kerülj Képbe, Illúzió Infúzió, Oltalom, Reflex Reflux, Lődd le magad és az Ep címadó dala, amiben Dj Pudár szerepel vendégként.

A zenekar és az EP dalai elérhetők a csapat Facebook oldalán: www.facebook.com/itoldu.hu  

Videók

  • Lődd le Magad
  • Nívó

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Budai Tibor
rap
üvöltés
Harich Gábor
ének
gitár
Szűcs Márton
basszusgitár
Told Zoltán
dobok