Bejelentkezés

x
Search & Filters

Jackmans

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2013

További képek

Biográfia: 

Képzelj el három szőke, hosszú hajú, babaarcú tinédzsert, akik miután elfogyasztották anyukájuk zsírszegény ebédjét, a kólától felpörögve, csillogó szemekkel rohangálnak körbe California napsütötte kisvároskájában, San Fernandoban, és önfeledten éneklik, hogy „mmmbop…”. Megvan? Akkor most FELEJTSD IS EL GYORSAN! Ez itt a JACKMANS!

Íme a tények:

A karai… vagyis a korai években Karai Anna volt az énekes, az akkor még Jackie Brown nevet viselő banda élén. Ja, igen, volt a Jackie Brown, ahol Gábor gitározott, Karai Anna meg énekelt, aztán a Voice meg még pár dolog miatt meghalt a dolog.

Aztán 2012 telén, Dokival az egyik közös piálás alakalmával szóba jött a Jackie Brown, meg hogy jó lenne folytatni, meg amúgy is a számok többsége a kettőjük szerzeménye. Ezek után Doki, az énekes, gitáros, szövegíró és Gábor a gitáros, akik korábban punk-ot és szandálos alternatív izét játszottak belevágtak egy közös projectbe ami Jackmans névre hallgatott. Eleinte „a capella” énekeltek, de maguk sem tudták, az mit jelent (aztán Anna elmondta nekik), majd mindketten zongorán kezdtek el játszani, de később rájöttek, hogy abból és a „szeretnémhaanyukámbüszkelenneráméssütnemégegymuffint”- stílusú zenékből sem fognak megélni.

A zenekar hamar kiegészült Viktorral dobos poszton és Bencével, aki bőgőzött. Elkezdték nyomatni az eredeti, kemény, nyers, fasza, tökös, tahó, garage rock-ot.

Ezt követően régi barátjuk, Tóth Balázs Balu is hozzájuk csapódott, mint manager meg próbaterem és X-Art stúdió tulaj.

Mindenhol ismerik a „Dzsekmeneket”, hiszen világkörüli turnéjuk során már léptek fel például a Trafikban, a Showbarlangban, a Zúzda Rockkertben, a Filter klubban, Pecsa Music Cafeban, a Menta teraszon, megsokszorozva az alkoholfogyasztást.

2014 nyarán Viktor és Bence távozott. Kapcsolatok születnek, stagnálnak és megszakadnak, ez az élet...

Régi barátjuk és zenésztársuk, Zolika, csatlakozott a zenekarhoz akivel hamar elkezdtek munkálkodni a régi és új számok elkészítésén. A zenekar rendületlenül folytatta a munkát, minek az eredménye egy lemez elkészítése volt és felkészülés koncertekre. Majd stúdióba vonultak és el is készítették a 6 számot tartalmazó bemutatkozó első kislemezüket.

A munkálatok folyamatosan zajlanak és a Jackmans rendületlenül halad előre a rock zene sárga köves útján.....

Videók

  • Jackmans - Animal Freak
  • Jackmans - Night Drive
  • Jackmans - Gun

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Doki
basszusgitár
ének
gitár
Be Gábor
basszusgitár
gitár
Zolika
dob
Címkék: 
Jackmans
garage rock
indie rock
rock and roll