Bejelentkezés

x
Search & Filters

Jackyl

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1990

További képek

Biográfia: 

A Jackyl egy amerikai rock banda, amely 1990-ben alakult. A zenéjüket hard rock, heavy metal és southern metal elemek tarkítják. A zenekar talán legismertebb dala a Lumberjack, amelyben egy láncfűrésszel szólózik az énekes Jesse James Dupree. A felvétel kedvéért , Dupree használja a láncféket, hogy lassabb láncfűrész robogása tartsa az ütemet. Nem is üres szavakat használ, elvégzi ezt a kaszkadőröknek is nehéz mutatványt, és a szám csúcspontján Dupree feldarabol egy fából készült széket a színpadon, amelyeknek darabjait a tömegbe dobja. Egyszer megkérdezték tőle: "Hogy a fenébe lehet játszani egy láncfűrészen?", mire így válaszolt: "Hogy a fenébe nem lehet játszani egy láncfűrészen?”

1992-ben, Jackyl bemutatkozó albuma Geffen Records égisze alatt látott napvilágot és végül platinalemez lett. Tartalmaz egy dalt, amelynek a címe a "She Loves My Cock”, de ez a hivatalos terjesztésű lemezeken nem kapott helyet. Amikor a K-Mart Georgia államban nem volt hajlandó eladni Jackyl lemezeket, a zenekar játszott egy rögtönzött koncertet a bolt előtt. Az eseményről készült felvételeket felhasználták "I Stand Alone" videoklipjéhez. A második album, a Push Comes to Shove 1994-ben lett kiadva. Ebben az évben, a zenekar fellépett Woodstock '94-en Saugerties, New York-ban. Megjelent a következő lemez, a Cut The Crap 1997-ben. A sláger "Locked és Loaded" amelyben vendég énekes az AC / DC hőse, Brian Johnson, aki a következő lemez, a 2002-ben kiadott Relentless kedvéért össze is áll a srácokkal.

A zenekar első Greatest Hits albuma 1998-ban érkezett Choice Cuts címmel. Még ebben az évben, Stayin 'Alive boltok polcaira került az új lemez is. Ez a Jackyl negyedik stúdióalbuma, bár a tizenegy dal közül három feldolgozás és három koncertfelvétel korábban megjelent dalokból.

Kevesebb, mint egy hónappal a 2001. szeptember 11-ei támadások után, Jackyl rögzíti és megjelenteti az "Open Invitation"-t, amely toplistán szerepelt, főleg a dalszöveg miatt, amely a következőket tartalmazta: "Gyűlöllek Bin Laden" és a "Itt egy nyílt felhívás arra, hogy megcsókold a seggem. " A dal klipjében George C. Scott ábrázolja, amint George S. Patton beszédet mond katonáinak a filmben Patton és George W. Bush elnök olvas a Bibliából. A zenekar kifejtette dalszöveg lényegét: "A haragnak köszönhető ez a szám, amit írtunk. A haragnak, hogy egy ilyen dolog megtörténhet ebben az országban. Ez nem irányul semmilyen vallási csoport vagy faj iránt. Ez a felelős seggfejek felé irányul.”

2002-ben megjelent a következő Jackyl lemez, a Relentless és részt vesznek a Rock Never Stops turnén. A következő évben, a második, legnagyobb Jackyl slágereket összeállító lemezt is kiadják 20th Century Masters - A Millennium Collection: The Best of Jackyl címen. Dupree tv-s szereplést kapott a The New Tom Green Show-ban, amelyben nekitámad egy láncfűrésszel a műsorvezető zöld asztalának Tom feliratot vésve bele viccből, és még egy sarkot is levágott a nézőknek ajándékba. Green-t nem szórakoztatta a tréfa, és gúnyosan sértegette Dupree-t a műsorban. Jelenleg Jackyl tart két Guiness világrekordot, az egyik a 100 koncertet adott 50 nap alatt, és egy másikat is, amely szerint 21 koncertet adtak egy 24 órás időszakban. Dupree és a Jackyl rendszeresen látható a TV-ben, a truTV legsikeresebb show-jában, a "Full Throttle Saloon"-ban, amely valóság show. Dokumentálja a híres dél-dakotai szalon történéseit az akkor zajló Sturgis kerékpáros rally őrült napjaiban. Dupree közeli barátja a szalon tulajdonosának, Mike Ballard-nak, és ő a producere a műsornak.


 

Videók

  • Jackyl - The Lumberjack
  • Jackyl - Down On Me
  • Jackyl - Dirty Little Mind
  • Jackyl - When Will It Rain
  • Jackyl - Back Off Brother
  • Jackyl - Push Comes To Shove
  • Jackyl - Cut The Crap
  • Jackyl - She's Not A Drug

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Jesse James Dupree
ének
gitár
Jeff Worley
gitár
Roman Glick
basszusgitár
Chris Worley
dob