Bejelentkezés

x
Search & Filters

Jamie Winchester

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1990

További képek

Biográfia: 

Jamie Winchester (Bangor, Észak-Írország, 1970. július 29. –) ír származású zenész, énekes, gitáros, dalszerző, dalszövegíró. 1970-ben született Bangorban (kisváros Belfast mellett). 1977-ben Dublinba költözött családjával, ahol bentlakásos iskolában tanult. Később családja Bécsbe, majd 1986-ban Budapestre költözött, Jamie 1988-ban követte őket Magyarországra és öt hónapig bankárként dolgozott. 1989-ben egy koncertszervező cégnél kezdett el dolgozni.

1990-ben elkísérte a KFT együttest Szicíliába, itt találkozott az orosz népi együttessel, akikkel megalapították a Baba Yagát, 2002-ben megjelentették Secret Combination című lemezüket. Közben Koncz Zsuzsa zenekarának tagja is volt, az évek során olyan elismert együttesekkel, zenészekkel és művészekkel dolgozott még együtt, mint Kovács Kati, Gerendás Péter, Ákos, Für Anikó, Geszti Péter, Mester Tamás, Keresztes Ildikó, a Nyers, Pierrot.

A '90-es évek közepén zenei producerként is dolgozott, például a Nyers első lemezén, az Elmúltak a buta zenéken.

1996-ban a Tátrai Banddel kezdett el dolgozni sőt állandó tagja lett Tátrai másik zenekarának, a Magyar Atomnak is. 1997-ben ugyancsak Tátraival alapította a Boom-Boom nevű zenekart, mellyel két albumot is megjelentettek, majd 2002-ben megszűnt a Boom-Boom, de 2011-ben a Gödörben tartottak egy újraegyesülő koncertet és azóta is koncerteznek.

2001-ben Hrutka Róberttel az egyik GSM-szolgáltató számára írtak egy reklámdalt, aminek sikere folytán együttest alapítottak, mely 2008. végén feloszlott.

Jamie Winchester és zenekara debütáló koncertjét 2009. február 24-én tartotta, a budapesti Gödör Klubban. Jamie első szólólemeze 2009. október 1-jén jelent meg The Cracks Are Showing címmel.
 

Videók

  • Jamie Winchester - Damned
  • Jamie Winchester - One of us
  • Jamie Winchester - Hide and Seek
  • Jamie Winchester - Very Well
  • Jamie Winchester - Hole
  • Jamie Winchester - 'Nuffayou