Bejelentkezés

x
Search & Filters

Kings Of Leon

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1999

További képek

Biográfia: 

A Kings of Leon egy három testvérből és egy unokatestvérből álló elismert rock banda a Tennessee állam beli Mt. Juliet-ből, melynek stílusa valahol a Southern rock és a klasszikus blues közt helyezkedik el.

A banda neve Nathan, Caleb és Jared apjának és nagyapjának nevéből ered, ugyanis mindkettőt Leon-nak hívták. Jared és Caleb Tennessee-ben születtek, míg Nathan és Matthew Oklahoma-ban. A testvérek fiatal éveik nagy részében az Amerikai Egyesült Államok déli államaiban utazgattak, vándor lelkész apjukkal és anyjukkal, aki tanította őket, mikor nem mentek suliba. Rolling Stone magazin szerint: "Míg Leon prédikált a templomban a fiúk a misén alkalomadtán néha ráhúztak a dobokra. Otthon tanultak vagy kis parókiai iskolákba jártak. Egy ötéves időszak kivételével, amikor a Tennessee-i Jackson városában telepedtek le, a Followill srácok gyermekkorukat egy 1988-as lila Oldsmobile-ban élték, és mindig csak egy-két hétre táboroztak le, míg apjuk a menetrendszerű misét meg nem tartotta."

1997-ben szüleik elváltak és néhány munkahely után a tesók 1998-ban Nashville-be költöztek. 2000-ben unokatestvérükkel bandát alapítottak. Zenéjükre vallásos neveltetésük és a déli államok emléke van hatással.

A Youth and Young Manhood című albumuk volt az első, amely viszonylagos sztársághoz vezette őket, főleg az Amerikai Egyesült Államokon kívül, azáltal, hogy népszerű bandák, mint a The Strokes és a U2 őket választották turnéjuk előzenekaraként. Kiemelkedett a "Molly's Chambers", a "California Waiting" és a "Red Morning Light" című slágerük.

Második albumuk az Aha Shake Heartbreak 2004 októberében jelent meg Angliában és hatalmas siker lett. Nagyon dicsérték az albumot kevert hangzásáért. A "The Bucket", a "Four Kicks", és a "King of the Rodeo" című számokat adták eddig ki egyszámos lemezként. Az Aha Shake Heartbreak 2005 februárjában jelent meg az USA-ban.

2006 márciusában jelent meg a Kings of Leon harmadik albuma. A lemez cime Because of the Times a Sony/BMG kiadasaban 11 számmal. A producer Angelo Petraglia es Jacquire King.
 

Videók

  • Kings Of Leon - Back Down South
  • Kings Of Leon - Use Somebody
  • Kings Of Leon - Notion
  • Kings Of Leon - Sex On Fire
  • Kings Of Leon - Pyro
  • Kings Of Leon - On Call
  • Kings Of Leon - Radioactive
  • Kings Of Leon - King Of The Rodeo
  • Kings Of Leon - Red Morning Light
  • Kings Of Leon - The Bucket

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Caleb Followill
ének
ritmusgitár
Matthew Followill
szólógitár
Jared Followill
basszusgitár
Nathan Followill
dob
vokál