Bejelentkezés

x
Search & Filters

L.A. Guns

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1983

További képek

Biográfia: 

Az L. A. Guns két, amerikai glam metal együttes neve. Az L. A. Guns az amerikai, vagy pontosabban a Los Angeles-i glam metal színtér egyik megalkotója. Az alapítótagokból három a Guns N' Roses nevű hard rock együttes alapítója is. Egy időben egyesült a másik Los Angeles-i glam metal zenekarral, a Hollywood Rose-zal, ez az együttes volt, ami Guns N' Roses néven futott tovább, és az L. A. Guns megszűnt létezni.

A zenekart Paul Black egyesítette újra és Ő volt a vezető Tracii Guns visszatéréséig. A tagok cserélődtek egészen a klasszikus felállásig, am a következő volt: Phil Lewis - énekes, Tracii Guns - szólógitár, Mick Cripps - ritmusgitár, Kelly Nickels - basszusgitár, Steve Riley - dob. A három jelentős album után, az '90-es évek elején a felállás felbomlott, és számos tagcsere volt. 1999-ben a klasszikus felállás újra összeállt egy turnéra.

2002-ben Tracii kilépett a zenekarból és megalapította a Brides of Destruction-t a Mötley Crüe basszusgitárosával, Nikki Sixx-el. Tracii kilépése után a többi tag maradt a zenekarban és új gitárost szereztek Stacey Blades személyében, és kiadtak egy új albumot, a Tales from the Strip-et. Miután Tracii szünetelteti a Brides of Desruction-t, szóló együttest hoz létre L. A. Guns néven. Mindkét zenekar megtartotta a nevet és így is turnéznak.

2011. szeptemberében egy hölgy, Dilana Robichaux lett a Tracii Guns-féle L.A. Guns új énekese, aki a Rock Star: Supernova című valóságshow résztvevőjeként vált ismertté Amerikában.
 

Videók

  • L.A. Guns - Requiem
  • L.A. Guns - The Ballad Of Jayne
  • L.A. Guns - Sex Action
  • L.A. Guns - Never Enough
  • L.A. Guns - Rip And Tear
  • L.A. Guns - No Mercy

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Dilana Robichaux
ének
Frankie Wilsey
gitár
Eric Grossman
basszusgitár
Doni Gray
dob
ütőhangszerek