Bejelentkezés

x
Search & Filters

Madball

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1988

További képek

Biográfia: 

A Madball egy New York-i bázisú hardcore zenekar az 1980-as évek végéről, az Agnostic Front egy mellékprojektje (ahol az Agnostic Front frontembere Roger Miret öccse, Freddy "Madball" Cricien fogta volna a mikrofont fő vokalistaként az Agnostic Front műsorai alatt).

A Madball 1988-ban alakult, és a legtöbb Agnostic Front taggal szerepelt. A Madball basszistája az Agnostic Front éenekese, Roger Miret volt, a gitáros Vinnie Stigma, Will Shepler volt a dobos, és az énekes Freddy Cricien, Roger Miret öccse. A Madball első néhány koncerje a fel nem használt Agnostic Front dalokat tartalmazta. A Madball első kiadványa a Ball of Destruction EP volt 1989-ben. A New York körüli helyi fellépések után évekkel egy második gitáros, Matt Henderson csatlakozott a zenekarhoz. Ekkorra már felvették és kiadták a Droppin' Many Suckers EP-t a Wreckage Records-nál. Egy évvel később Roger Miret kilépett a bandából, helyére pedig a basszgitáros Hoya Roc — Freddy Cricien egy jó barátja — került, aki épp egy új zenekart keresett, mivel addigi együttese, a Dmzie feloszlott.

Az együttes új megtestesülése a Roadrunner Records-szal írt alá szerződést 1994-ben, és egy pár teljes hosszúságú lemezt jelentettek meg; a Set It Off-ot 1994-ben, és a Demonstrating My Style-t 1996-ban. Folyamatosan turnéztak, és a zenekar jelentős rajongótábort szerzett szülővárosán kívül is.

1995-ben a zenekar részt vett a N.Y.H.C. dokumentumfilmben. Freddyvel terjedelmes interjút készítettek, valamint egy fellépést 1995. július 29-én a már megszűnt "Coney Island High"-al. Freddy bátyja, Roger több hátcsigolyáját is eltörte a fellépés alatt, melynek következtében az év nagy részét izomösszehúzóban kellett töltenie.

Cricien, Henderson, Hoya, és az új dobos, John Lafata szereplésével az együttes felvette a Look My Way-t, amely 1998 elején jelent meg. Ezt a Hold It Down követte két évvel később. A zenekar 2001 elejétől 2002 végéig egy rövid időre feloszlott. Freddy Cricien, Hoya Roc, Mitts (ex-Skarhead), és Rigg Ross (ex-Hatebreed) felállása 2002 végén kezdett turnézni és felvételeket készíteni. Ettől kezdve a Madball munkái: a Best of Madball 2003-ban, a N.Y.H.C. EP (EP) 2004-ben, a Legacy 2005-ben, és az Infiltrate The System 2007-ben. 2009-ben Rigg Ross kilépett, hogy csatlakozzon a Skarhead-hez, és a helyére az egykori Throwdown-tag Ben Dussault került.

Olyan zenekarok mellett, mint az Agnostic Front, a Vietnom, a Bulldoze, a Resistance és a H2O, a zenekar beleszámít New York's DMS csapatába. Az énekes Cricien és a basszust játszó Hoya a Hazen Street zenekar tagjai is, a H2O és a Cro-Mags tagjai mellett.

2010-ben a Ferret Records tulajdonosainak a kiadótól való távozása után a Madball követte őket új, és jelenlegi kiadójukhoz, a Good Fight Music-hoz. 2010 februárjában a Madball szerződést kötött a Nuclear Blast-tel az új stúdióalbumuk, az Empire európai megjelentetésére, melynek producere Erik Rutan volt. Jay Weinberg, aki az E Street Band és a Max Weinberg 7 dobosának, Max Weinberg-nek a fia, csatlakozott a Madball-hoz az albumra és a turnéra.

A Madball ezután személyes konfliktusokra hivatkozva elutasította Weinberg-et 2010 szeptemberében. Weinberg azt mondta, hogy ő ekkorra már elhagyta a csapatot életmódbeli kérdések miatt. Jelenleg a Born From Pain dobosával, Igor Wouters-szal turnéznak.

Videók

  • Madball - Heavenhell
  • Madball - Pride
  • Madball - Infiltrate the System
  • Madball - All or Nothing
  • Madball - Down By Law

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Freddy Cricien
ének
Mitts
gitár
Hoya Roc
basszusgitár
Igor Wouters
dob