Bejelentkezés

x
Search & Filters

Meshuggah

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1987

További képek

Biográfia: 

A zenekar 1987-ben alakult egy svéd városban, Umeåben.

A három alapító tag: Fredrik Thordendal (gitár), Peter Nordin (basszusgitár), Jens Kidman (vokál).

Az első demójuk 1989.-ben jelent meg, Psykisk Testbild címmel.

1991-ben csatlakozott Tomas Haake dobos, aki manapság a zenekar egyik védjegyévé vált játékával. Ezévben felvették és kiadták az első albumukat (Contradictions Collapse), ami még jelentős Metallica hatásokat tartalmazott.

Ezután kisebb kényszerszünetek voltak a zenekar működésében, hol Fredrik vágta le az ujját, hol Tomas zúzta össze a karját, ezzel gátolva a zenélést. A következő lemezük 1995-ben jelent meg (Destroy Erase Improve), ami azóta a modern metál egyik alapműve lett (a Demanufacture mellett).

Pár év szünet, egy Fredrik Thornedal szólóalbum és Gustaf Hielm basszusgitáros csatlakozása után nekiálltak a Chaosphere albumnak, ami 1998-ban került a boltokba, és erősen megosztotta a rajongókat. Többen kaotikusnak, zavarosnak, nehezen emészthetõnek találták az előző műhöz képest. Habár a csapat szekere jól haladt (turné amerikában a Slayerrel, később a Toollal), a nem túl rég csatlakozott Gustaf Hielm tisztázatlan okok miatt kilépett.

2002-ben felvették és kiadták a Nothing című albumukat, ami ha lehet, még jobban megosztotta a rajongókat. Rengetegen túl sötétnek, üresnek, öncélúnak titulálták a Nothingot, ezért ez sem aratott akkora sikert, mint a Destroy Erase Improve.

A következő kiadványuk az I című, egyetlen számból álló EP, amivel ezúttal jobb fogadtatásban részesült, mint két elődje. Mint kiderült, ez az EP csak egy ízelítõ a soron következő albumhoz (Catch 33), ami szintén egy nótából áll, azonban több részre osztva.

ObZen című albumuk 2008 -ban jelent meg, az egyik legsikeresebb a zenekar történetében.
 

Videók

  • Meshuggah - I Am Colossus
  • Meshuggah - Bleed
  • Meshuggah - New Millenium Cyanide Christ
  • Meshuggah - Break Those Bones Whose...
  • Meshuggah - Shed
  • Meshuggah - Abnegating Cecity
  • Meshuggah - Demiurge

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Jens Kidman
ének
Fredrik Thordendal
szólógitár
vokál
Mårten Hagström
ritmusgitár
vokál
Dick Lövgren
basszusgitár
Tomas Haake
dob