Bejelentkezés

x
Search & Filters

Mindflowers

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2000 - 2006

További képek

Biográfia: 

A zenekart 2000-ben alakította Szendőfi Balázs basszer. Az indulás egyik fő inspirációja a Dream Theater volt. Lévén, hogy Balázs kifinomult progresszív zenét szeretett volna játszani, igen nehezen találta meg a zenei tudásban ehhez felnövő csapattagokat. Feladott egy újsághirdetést, melyre jelentkezett Szentpál Zoltán, aki a mai napig tagja a formációnak.

2001-ben készítettek egy demót Not This Time címmel, melynek felvételeit vendégzenészekkel produkálták. Még ebben az évben sikerült megtalálni a dobost (Gáspár Gergely) és a billentyűst (Nagy Zsolt).

2002 novemberében megjelent első albumuk IMPROgressive címmel. Ezen a lemezen erősen érződik a csapat tagjainak "dreames" elfogultsága, ennek ellenére nem tűnik klónnak, nagyszerű dalok alkotják.

A lemez után a tagok sokat fejlődtek zeneileg és stílusuk elmozdult a modern jazz-rock és a fúziós jazz irányába. Ebben az időszakban váltak el az útjaik Nagy Zsolttal, akinek helyére Bubenyák Zoltán érkezett a billentyűsi posztra.

Jelenleg saját megfogalmazásuk szerint "instrumentális progresszív fúziós improvizatív rock".

2005-ben megjelent a „Nuances” című második nagylemezük, amelyen új billentyűs, Bubenyák Zoltán játszik, aki azóta már ki is került a csapatból, mint ahogy a gitáros poszton is változás történt, de az még a jövő zenéje, merre lépnek tovább így. A borító viszont nem a legsikerültebb, mintha csak úgy találomra hozták volna össze, és nem lenne köze a zenei tartalomhoz. A nóták külön-külön mind megállják a helyüket, egy lemezen mégis valahogy felemás érzést keltenek, ráadásul a dalsorrenden is lehetett volna még agyalni egy picit (a Victoria konkrétan leülteti a lemezt az elején), a zenekar új felállásával pedig el lehet indulni valamelyik ösvényen, de ez már a jövő titka.

Videók

Klasszikus felállás: 

NévHangszer
Szentpál Zoltán
gitár
Nagy Zsolt
billentyűsök
Szendőfi Balázs
basszusgitár
Gáspár Gergely
dob
ütőhangszerek