Bejelentkezés

x
Search & Filters

Mudvayne

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1996

További képek

Biográfia: 

A Mudvayne 1996-ban alakult Illinois-ban. A zenekarhoz két év múlva csatlakozott Ryan, a jelenlegi basszusgitáros. Az arcfestés már a kezdetekkor jelen volt, de ennek Matt szerint nem kell olyan nagy jelentőséget tulajdonítani. "Nem feltétlenül szimbolizál bármit is ez a dolog. Azt szeretnénk, ha mindenkinek meglenne a saját maga által kialakított véleménye rólunk és a zenénkről. Rengeteg dolog inspirál minket, mint például filmek és rendezők. Az L.D.50 albumot Stanley Kubrick 2001 Űrodüsszeája ihlette. Mindannyiunkat érdekelt a téma és együtt merültünk el benne, ami nagyon érdekes volt, mert ekkor kezdtünk el igazán művészként alkotni.

"Az első magánkiadású album (Kill I Oughtta) után a zenekar kész volt nagyobb nyilvánosság elé lépni. Az L.D.50 Garth Richardson (Rage Aganst The Machine, L7) producerrel készült. "Ez volt egyszerre a legszebb és legborzalmasabb dolog, amit valaha átéltem. - mondja Matt. - Pszichikailag nagyon megterhelő volt, ugyanakkor nagyon jó volt látni, hogy az elképzeléseink alakot öltenek, rendelkezésünkre áll a szükséges felszerelés, és Grath szakértelme. Folyamatosan dolgoztunk, nem partiztunk, a technikusok volt, hogy napokig le sem feküdtek. Vancouverben rögzítettük az anyagot, de nem láttunk semmit a városból, végig a stúdióban voltunk." "Az egész felvétel tiszta őrület volt - emlékszik vissza Chad. - Voltak dalok, amikkel nem is foglalkoztam a stúdiózás előtt, ami nem valami jó ötlet, ha figyelembe vesszük, milyen kevés volt az idő, és mennyire szűkösek voltak a költségeink. A 'Pharmaecopia'-t és a 'Nothing To Gein'-t a stúdiózás utolsó éjszakáján írtam, mielőtt a felvételeket elküldtünk volna New Yorkba. Iszonyatos volt a nyomás."Szerencsére végül elkészült és kiadták az L.D.50 albumot, ami egy igazán fantasztikusnak mondható alkotás lett.

Ha még nem tetted volna, hallgasd meg és eldobod az agyvelőd. De az igazi siker csak a 2002-es albumuk nyomán érkezett. A sort a 2005-ben megjelent Lost & Found zárja.
 

Videók

  • Mudvayne - Dig
  • Mudvayne - Forget To Remember
  • Mudvayne - Not Falling
  • Mudvayne - Happy?
  • Mudvayne - Death Blooms
  • Mudvayne - World So Cold
  • Mudvayne - Scream With Me
  • Mudvayne - Dull Boy
  • Mudvayne - Do What You Do

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Chad Gray
ének
Greg Tribbett
gitár
vokál
Ryan Martinie
basszusgitár
vokál
Matthew McDonough
dob
ütőhangszerek