Bejelentkezés

x
Search & Filters

National, The

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1999

További képek

Biográfia: 

A The National több mint tíz éves múltra tekint vissza, 1999-ben alakult meg a Dessner- és a Devendorf-testvérek vezetésével.
2001-ben mutatkoztak be a saját kiadójuk, a Brassland Records terjesztésében megjelent lemezükkel. Igényes, mindenkit megigéző kamarapop zenéjük nagyszerű kritikai fogadtatásban részesült, így nem csoda, hogy a két évvel később kiadott Sad Songs for Dirty Loversszel még nagyobb sikert értek el.

Második lemezüket a Chicago Tribune és az Uncut is az év albumának választotta, a Cherry Tree EP megjelenése után pedig leszerződtek a kultikus Beggars Banquet kiadóhoz: védőszárnyai alatt az Alligator albummal hódították meg a világot. Az Alligatort az NME és a Pitchfork is az új évezred egyik legfontosabb lemezeként méltatta és több mint kétszázezer példányt adtak el belőle világszerte. Ennek a sikernek köszönhetően a világ legfontosabb popfesztiváljain léphettek színpadra, együtt turnéztak az Editorsszal és a Clap Your Hands Say Yeah-vel.

2007-ben újabb lemezt adtak ki (Boxer), kísérték az R.E.M.-et az Accelaratet bemutató turnén, valamint felléptek a Glastonburyn, a Coachellán, a Lollapaloozán, a Lowlandsen és még számos világhírű fesztiválon. Két évvel ezelőtt az Arcade Fire, a Grizzly Bear, a Decemberists, David Byrne és Sufjan Stevens társágában segítették a Red Hot Organizationt az AIDS elleni harcban, majdnem másfél millió dollárt összegyűjtve a Dark Was The Night albummal. Legutóbb tavaly adtak ki nagylemezt High Violet címmel, amely több országban aranylemez lett és Nagy-Britanniában is több százezret adtak el belőle, így teljesen megérdemelten vehették át Bernard Sumnertől, a Joy Division és a New Order legendájától személyesen vehették át az év albumáért járó szakmai díjat a Q magazin gáláján.

Az utóbbi időben szinte kivétel nélkül Brooklynból indultak azok a zenekarok, akikért minden fenntartást, vitát és világnézeti különbséget félretéve egységesen rajonganak az igényes rétegzenék szerelmesei. Elég csak az MGMT, a Yeasayer, az Interpol vagy a The National nevét bedobni egy indie fórumon a világ legjobb zenekarának címért folyó szópárbajban, és máris egységbe forr a kedvenceinek képviseletében megosztott alternatív kultúra és társadalom. Az előbbi két zenekar már megmutatta mire képes a Szigeten és osztatlan sikert aratott, a másik két zseniális gárda pedig idén fogja egységbe forrasztani koncertjén az aktuális, formabontó és különleges zenei trendek világában naprakész hallgatókat.

Videók

  • The National - Bloodbuzz Ohio
  • The National - Mistaken For Strangers
  • The National - Conversation 16
  • The National - Fake Empire
  • The National - Terrible Love
  • The National - Abel
  • The National - Slow Show

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Matt Berninger
ének
Aaron Dessner
gitár
Bryce Dessner
gitár
Scott Devendorf
basszusgitár
Bryan Devendorf
dob