Bejelentkezés

x
Search & Filters

No Thanx

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2006

További képek

Biográfia: 

2006-ban alakult, ám csak 2007-ben mutatkozott be Magyarország első tinirock – zenekara. Bár sokkal inkább jellemző rájuk az úgynevezett emo-zenekar elnevezés.
Az együttes tagjai szombathelyi illetőségűek. A banda énekese Skrapits Erik, gitárosai Csánk Péter és Szekér Dávid, basszusgitárosa Szekér Olivér, míg dobosa Varga Dániel.

A formáció testvérpárosa, Dávid és Olivér eldöntötték: ők bizony egy csapatban szeretnének zenélni. Dávid barátja és egyben gitároktatója Péter kézenfekvő választásnak tűnt, így ő is csatlakozott a Szekér testvérekhez. Fiatal kora ellenére Dávid akkor már látogatta egy helyi blues-zenekar próbáit, ahol megismerte Danit, akiről kiderült: ideális dobos lesz az együttes számára.

Már csupán az énekes személye mellett volt kérdőjel, de Erikre sem kellet sokáig várni. Történt, hogy egy horvát zenei fesztiválon vett részt Dávid, ahol feltűnt neki a jó hangú, magyarul és horvátul is anyanyelvi szinten beszélő srác. Így elérkezett az idő, hogy megalakuljon a zenekar, amely a No Thanx nevet kapta.

Bár a tagok átlagéletkora nem éri el a felnőtt korhatárt, ez nem lehetett akadálya annak, hogy szemtelenül rövid idő alatt meghódítsák a médiát és a zenehallgató közönséget is. Ahogy a honlapjukon is jelzik, az egyik legnépszerűbb videomegosztó internetes oldal látogatottsági versenyében a zenekar első klipje már a feltöltés hetében az előkelő harmadik helyet foglalta el. Ráadásul ezt az oldalon található, a világ valamennyi feltöltött zenei videói között érte el a meglepően fiatal magyar csapat.

Bemutatkozó klipjüket a hazai zenecsatorna nagy gyakorisággal játszotta, így a nézők naponta többször is láthatták a feketére kihúzott szemű, vagány stílusú fiatalokkal felálló zenekart. Egyre többen figyeltek fel rájuk, és kezdték el követni őket.

Az egyik legolvasottabb bulvárlap még a „magyar Tokio Hotelként” aposztrofálta őket, ám mára már kiderült: a No Thanx sokkal inkább az „emo” stílus hazai képviselője, mint a nemzetközi sztárcsapat másolata. Bár kétségtelen, a zenekar külső megjelenése sugározza az általuk és a nagy nevű Tokio Hotel által képviselt divatos stílust.

2007. márciusában megjelent a csapat első önálló albuma, amely az „Egy másik nemzedék” címet kapta.

2009-ben Skrapits Erik tanulmányaira hivatkozva és arra, hogy a jövőben más stílusú zenével szeretne foglalkozni, kiszállt a No Thanxből és elkezdte első szólólemezének munkálatait. Erik kiválása után a No Thanx új énekese Bihal Roland Mátyás lett.

2010-ben megjelent az 6. klipes dalunk -a 3. nagylemez előfutáraként- "Se kép, se hang"- címmel!
 

Videók

  • No Thanx - Se kép, se hang
  • No Thanx - Egy másik nemzedék
  • No Thanx - A fekete nap gyermekei
  • No Thanx - A mi filmünk

Utolsó felállás: 

NévHangszer
Bihal Roland Mátyás
ének
Szekér Dávid
gitár
vokál
Csánk Péter
gitár
Szekér Olivér
basszusgitár
Varga Dániel
dob