Bejelentkezés

x
Search & Filters

Nuclear Assault

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1984

További képek

Biográfia: 

A bandát az Anthrax-ből kiebrudalt, S.O.D.-t is megjárt basszusgitáros Danny Lilker alapította, ennek megfelelően az ő mániákus őrült játéka döntően rányomta a Nuclear Assault-ra a bélyegét.

Félelmetes intenzitással marcangolja, tépi a négy húrt, elemi erővel dübörög a hangszer. A csapat másik védjegye John Conelly gitáros/énekes hangjában rejlik. Nem az a tipikus thrash hang, mert magas a hangfekvése, a szövegeket nem üvölti, hanem inkább hadarja. Az éneklés mellett aktívan kiveszi a részét a riffelésből, a szólózásból melyben Anthony Bramante a segítőtársa. Riffjeik, szólóik ugyan nem olyan komplexek, virtuózak, mint pl. a Hannemann/King párosé, vagy a Death Angel bárdistáié, de nagyon intenzívek és gyorsak. Glenn Evans gondoskodik az óriási dobtémákról, kétlábgépes gyilkolásokról. Nagyon precízen oldja meg a feladatát, fantáziadúsan játszik. Azért csak ezt a három lemezt emelem ki, mert ezek a Nuclear Assault karrierjének csúcsai, thrash klasszikusok. Mindhárom albumon óriási nóták szerepelnek, melyek HC hatásokat is tartalmaznak. Nagyon kevés olyan zenekar működik (működött) amelyik olyan agresszív, energikus témákat tesz fel egy lemezre, mint a Nuclear Assault. A nyaktörő tempók, a sebesség a mérvadó, középtempóval alig találkozik az ember. De, hogy a zenekar nemcsak a brutalitáshoz, hanem a dallamokhoz is ért, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a "Survive"-on szereplő zseniális Led Zeppelin feldolgozás, a Good Times Bad Times.

A "Handle With Care" után még kiadtak egy csapnivaló koncert albumot "Live at the Hammersmit Odeon" címmel, majd a '91-es Out of Order-en a megfáradás jelei mutatkoznak. Sőt, ekkor már Danny Lilker is kiszállt, hogy megalapítsa a Brutal Truth-ot.

A '93-as "Something Wicked"-et pedig heavy metal ízzel tűzdelték meg. Ez a lemez a Nuclear Assault mélypontja. Sajnos nyomtalanul felszívódtak, eltűntek a nyilvánosság elől. Egészen 2002-ig. Az újjáalakulásnak a "Live Again" állít emléket, és hogy ez nem csak egy egyszeri alkalom volt, bizonyítja a "Third World Genoicide", a 2005-ben megjelent új lemez, ami igen jól sikerült.
 

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
John Connelly
ének
gitár
Scott Harrington
gitár
Dan Lilker
basszusgitár
Glenn Evans
dob