Bejelentkezés

x
Search & Filters

Omen

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1990

További képek

Biográfia: 

Az Omen 1990-ben alakult az akkori legnépszerűbb magyar heavy metal zenekarból, a Pokolgépből kivált Nagyfi László és Kalapács József kezdeményezésére. A dobos Nagyfi Laci öccse, Zoli lett, aki az Ossianból érkezett. A basszusgitáros posztot pedig Ács András töltötte be, aki régi cimborája volt a Nagyfi tesóknak. Ő a Varga Miklós Band tagja volt, ami éppen akkoriban oszlott fel.

Már csak a másik gitáros személye volt kérdéses. Daczi Zsoltra esett a zenekar választása, aki éppen egy éve volt a Bikini gitárosa. Az első fotók ebben a felállásban készültek, de végül Zsolt nem tudta vállalni akkor a Bikiniből való kiválást. Így végül Szekeres Tamás lett a gitáros, aki már korábban játszott együtt Áccsal a VM Band-ben, Nagyfi Zolival pedig a Szekeres Projectben dolgoztak együtt.

Daczi Zsolttal egyébként nem szakadt meg a kapcsolat, így a nevet is ő adta a zenekarnak. A szövegíró az a Horváth Attila lett, aki azelőtt Piramis és Korál szövegeiről lett ismert.

Az Omen rögtön lemezszerződést kapott az akkor még monopolhelyzetben lévő Hungarotontól, s a Feketében c. album elindította a zenekart a siker útján. Az akkor még bakeliten megjelenő lemezből 26000 példány fogyott el. A zenekar országos turnéra ment, előzenekar az akkor alakult Akela volt.

A második album 1992-ben már CD-n jelent meg Brutális tangó címen, s a banda egyre nagyobb sikereket ért el.

1993-ban jelent meg Anarchia címmel az Omen addig legkeményebb albuma, melynek promóciós turnéján Daczi Zsolt játszott pár bulit Szekeres helyén. A Bikini feloszlása miatt ismét szóba került, hogy Zsolt legyen a távozó Szekeres utódja, de addigra megalakult a Tirana Rockers Gubás Tibivel, s Daczi Sárközi Lajost ajánlotta (Lajosunk egyébként Nagyfi Lacitól kezdte el tanulni a gitározás fortélyait), akivel annak idején elég sokat kapaszkodtak együtt az E-klub bárpultjába. Lajcsi érkezése igazi főnyeremény volt, vele készült el az Omen eddigi legsikeresebb albuma a Jelek 1995-ben. A lemezen Daczi Zsolt is játszott egy szólót a Várom a napot című dalban.

Ezután megjelent a Petőfi Csarnok szabadterén rögzített koncert album, ahol Zsolt ismét vendég volt egy dalban. 1997-ben a zenekar új vizekre evezett, a szövegeket Müller Péter Sziámi írta, kicsit új világot nyitva meg az addigiakhoz képest. Az Idegen anyag volt ennek a felállásnak az utolsó lemeze. 2000-ig volt együtt a csapat, majd a zenekar és Kalapács útjai elváltak.

2003-ig az Omen felfüggesztette a működést, majd egy új felálással és Pintér Zoltán énekessel elkészítette a Tiszta szívvel albumot. Az alapító Nagyfi testvérek mellé Daczi Zsolt jött a Bikiniből, és az ex-Ossianos Vörös Gábor lett a basszer. Az énekesről sajnos az első pár bulin kiderült, hogy nem erre született, így a banda megvált tőle, s helyére az ex-Tiranás Gubás Tibor jött.

Zsolt hosszú és súlyos betegsége miatt egy kis kényszerpihenő után végre elkészült a legfrissebb album, a Hetedik nap, amely 2006-ban látott napvilágot. A fogadtatás igen pozitív lett a szaksajtó és a közönség részéről is, így egy ígéretes jövő előtt áll a csapat. Új lendületet kapva a banda felveszi újból a Tiszta szívvel albumot Tiborral, s limitált példányszámban megjelenik újból a CD.

2007 nyarán súlyos tragédia érte a zenekart, amikor a hosszú ideje betegeskedő Daczi Zsolt elhunyt. Az Omen nem keresett új gitárost, négyesben folytatták. 2008 végére nyilvánvalóvá vált, hogy Gubás Tibor alkalmatlan a koncertezésre, ezért kirúgták a zenekarból. 2009. március 31-én az Omen hivatalos honlapján jelentették be, hogy az új énekes Koroknai Árpád (ex-Szfinx, P. Box) lett.
 

Videók

  • Omen - Fagyott világ
  • Omen - Pokoli Évek
  • Omen - Vámpír város
  • Omen - Visszük a súlyt
  • Omen - A rozsda lesben áll
  • Omen - Anarchia
  • Omen - Bízd rám magam

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Koroknai Árpád "Kori"
ének
Nagyfi "Bigson" László
gitár
Nagy Máté
gitár
Vörös Gábor "Vöri"
basszusgitár
Nagyfi "Kisfi" Zoltán
dob