Bejelentkezés

x
Search & Filters

Overcast

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1999

További képek

Biográfia: 

A zenekart 1999-ben alapítottuk (az énekes Novák Árpád és a gitáros Kispál Gábor). Később a basszusgitárhoz Veres Zoli, a dobok mögé pedig Lénárt Tomi került. A sorozatos koncertezések között sor került 2001 márciusában az első hangzóanyag rögzítésére a Zaga Stúdióban, Sötétségben címmel. A három számot tartalmazó demo futótűzként terjedt el az érdeklődők körében, az ország több pontjáról érkeztek visszajelzések.

A demó felvételét követően nem sokkal a tagság némiképp átalakult és bővült. Az új felállásnak köszönhetően sikerült egy jóval erőteljesebb hangzás- és dallamvilágot kialakítanunk, a régi dalokat kissé áthangszereltük, az újabb dalok sokkal súlyosabb, Doomosabb hangulatúak lettek, mint elődeik.

A zenekar ez idő tájt egyre érezhetőbb ismeretséget szerzett az Underground berkein belül. Klubszinten gyakorlatilag állandó telt házzal zajlottak a koncertek, és kialakult egy igen stabilnak nevezhető rajongótábor.

2003 nyarán rögzítettük az első komolyabb hanganyagot "Rémálomvilág" címmel, és úgy döntöttünk, hogy a szabadon elérhetővé tesszük. Ennek köszönhetően a felvétel el is jutott jó pár helyre, és egyre kézzelfoghatóbbá vált, hogy itt valaminek történni kell...de valahogy mégsem így lett...A bandán belül elindult a széthúzás, és érezhetővé vált a feszültség, aminek az lett a vége, hogy a zenekar egy elég nagyszabású szabadtéri koncert alkalmával 2004 júniusában, látványos "show-elemek" (botrányok...:)) kíséretében befejezte addigi tevékenységét.

Pár hónappal rá, a zenekar 3 tagja megalapította a WHY? zenekart, de ezt semmiképp nem tekintettük az OVERCAST utódjának, mindazok ellenére, hogy a "közvélemény" mégis annak titulálta.

Majdnem pontosan 4 évvel a zenekar feloszlása után, az OVERCAST két alapító tagja Gábor és Árposz ismét találkoztak, és hamar kiderült, hogy az újjáalakulás gondolata mindkettőjüket nagyon régóta foglalkoztatja. A gondolatokat tettek követték, és a zenekar egy teljesen új felállással (Az ős OVERCAST-ből csupán a két alapítótag maradt) 2008 augusztusától ismét próbálni kezdett. A jelenlegi felálláshoz igen kitartó és lelkes zenészeket sikerült találnunk, régi barátok személyében. Csak úgy csendben megjegyzem, hogy az új szólógitárosunk gyakorlatilag OVERCAST dalokon nõtt fel...:) és a sors fura fintora, hogy jelenlegi dobosunk volt az a személy aki az elsõ bulinkat fel komferálta (Mellesleg az Aquincumban idestova két éve zenei tettestársam), basszerünk pedig az õs OVERCAST-el párhuzamosan az egykori POLYGON-ban tevékenykedett...2011 Tavaszán korábbi dobosunk Szvák "Uglee" Antal és gitárosunk, Prokics Balázs távoztak a zenekarból.Antalt a dobok mögött a korábbi WHY? néven ismert - az OVERCAST átmeneti feloszlását követően alakult egykori "OVERCAST utód" - zenekar dobosa, Németh Krisztián váltotta és visszaálltunk az eredeti Gitár, basszus, dob, ének négyesfogatra."A jelen már nem az útkeresésről szól, hisz nagyon is jól tudjuk, hogy mik a céljaink és az eszközeink. Ez most a hosszas próbák, az összeszokás, a stúdióra való felkészülés és a koncert szervezés időszaka.

2011. őszén, viszonylag hosszú keresés után rátaláltunk új ritmusgitárosunkra Jeney Zsolt személyében. hamar kiderült, hogy remekül tudunk vele együtt dolgozni. Zsolti 23 éves, eddig még nem játszott zenekarban, viszont igen jól vette a kezdeti akadályokat. Az októberi koncertünkön a közönség is elégedetten üdvözölte az új tagunkat.
 

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Novák Árpád
ének
Kispál Gábor
gitár
Németh Krisztián
dobok
Varsányi Ádám
basszusgitár