Bejelentkezés

x
Search & Filters

Paradise Lost

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1988

További képek

Biográfia: 

A Paradise Lost egy angol gothic metal együttes, amely 1988-ban alakult Halifaxban. A Paradise Lost – a My Dying Bride és az Anathema zenekarokkal közösen – a doom-death metal és a gothic metal stílusalapítói voltak az 1990-es évek elején. Az együttes nevét John Milton angol költő 1667-ben írt Elveszett Paradicsom című művéről kapta.

A Nick Holmes énekes, Greg Mackintosh gitáros, Aaron Aedy gitáros, Stephen Edmondson gitáros és Matthew Archer alkotta csapat debütáló albuma 1990-ben jelent meg Lost Paradise címmel a Peaceville kiadónál. Következő lemezük, a stílusdefiniáló Gothic egy évvel később jelent meg. A korábbi death metal stílusjegyeket a doom metal vontatottabb tempójával ötvözték, Nick Holmes durva hörgő énektémáival kontrasztban pedig operás női éneket is alkalmaztak. A Music For Nations kiadóhoz szerződve a következő albumokon egyre inkább letisztult a Paradise Lost hangzása, a metal mellett folyamatosan egyre több teret kaptak a gothic rock hatásaik. Népszerűségük csúcsát az 1995-ben megjelent Draconian Times albumuk idején érték el. Ekkor már Lee Morris dobolt az együttesben.

Az 1997-es One Second lemezen új irányba fordult a Paradise Lost, amikor beemelték hangzásukba az elektronikus zenékre jellemző gépi effekteket, loopokat és hangmintákat, nagy csalódást okozva ezzel a korai éra rajongóinak, de egyben újakat is toborozva. Az EMI-nál megjelent következő albumon (Host, 1999) még tovább léptek ebbe az irányba és a gitárok szinte teljesen eltűntek a dalokból. Azóta lemezről lemezre fokozatosan hoznak vissza egyre többet régi énjükből. Legutóbbi, 2007-es In Requiem című albumukat (amely már a Century Medianál jelent meg) a kritikusok az 1993-as Icon c. klasszikus Paradise Lost lemezhez hasonlították. A Lee Morris helyére 2004-ben érkező Jeff Singer dobos 2008-ban lépett ki az együttesből. A Paradise Lost új dobosa Adrian Erlandsson (ex-At the Gates, ex-Cradle of Filth) lett. A zenekar jelenleg új albumának felvételén dolgozik.
 

Videók

  • Paradise Lost - The Last Time
  • Paradise Lost - Forever Failure
  • Paradise Lost - As I Die
  • Paradise Lost - Erased
  • Paradise Lost - Faith Divides Us Death Unites Us
  • Paradise Lost - True Belief
  • Paradise Lost - Fader
  • Paradise Lost - Say Just Words
  • Paradise Lost - Embers Fire
  • Paradise Lost - So Much Is Lost

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Nick Holmes
ének
Greg Mackintosh
szólógitár
Aaron Aedy
ritmusgitár
Steve Edmondson
basszusgitár
Adrian Erlandsson
dob