Bejelentkezés

x
Search & Filters

Parkway Drive

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2003

További képek

Biográfia: 

A zenekar legelső koncertje sikerrel zárult, ugyanis annak köszönhetően felfigyelt rájuk az I Killed The Porn Queen együttes énekese, minek köszönhetően 2003-ban megjelent a közös split-jük. Az év hátralévő részében közösen turnéztak Ausztráliában.

2004-ben szerződtek a Resist Records-al, nem sokkal ezután pedig megjelent a Don’t Close Your Eyes cimű EP. A 8 dalt tartalmazó Ep-t egyébként később újra kiadatták 6, más kiadásaikról származó dallal együtt. A következő évben került a oltok polcaira a Killing with a Smile elnevezésű stúdióalbumuk, mely sajnálatos módon többnyire negatív értékeléseket kapott. Azonban ez nem csüggesztette kedvük, hisz nem csak, hogy készítettek egy klipet a Smoke ’Em if Ya Got ’Em cimű dalukhoz, de a következő évben még egy Európai és egy Észak-Amerikai turnét is véghezvittek.

2007-ben jelent meg a második stúdióalbumuk a Horizons, mely valamelyest szívélyesebb fogadtatásban részesült mint elődje, de ennek ellenére a kritikusok így is alacsony pontszámokkal illeték a korongot, de szerencséjükre növekvő rajongótáboruk felől a lehető legjobb pontszámokkal illeték – így nem is csoda, hogy az eladásoknak köszönhetően az ARIA Charts-on a hatodik helyezést érte el. A Boneyards című dalhoz egy klipet is készítettek.

Hosszabb kihagyás után 2010 márciusában visszatértek a stúdióba, amikor is rögzítették  Deep Blue című lemezüket,  mely az év júniusára készült el. A negyvenhárom perces korong jó értékeléseket kapott világszerte, így nem is csoda, hogy három dalhoz is készült klip a későbbiekben, ráadásul több nemes zenei listán is kimagasló helyet értek el.

Két év múlva, azaz 2012-ben újabb albummal lepték meg rajongóikat, az Atlas-sal. A lemez kimagasló értékeléseket kapott, sőt Fred Thomas (Allmusic) szerint még a metalcore albumok között is rendkívülinek számít ezen kiadás. Később két dalhoz készült klip.

2015 februárjában ismételten beköltöztek a stúdióba, minek hála az év szeptemberében megjelent következő lemezük az Ire. A lemez több charton is a legelső helyre kúszott fel, így nem csoda, hogy jelenleg is turnéznak olyan zenekarok társaságában, mint a Korn vagy a Thy Art Is Murder.
 

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Winston McCall
ének
Jeff Ling
gitár
Luke "Pig" Kilpatrick
ritmusgitár
Jia "Pie" O'Connor
basszusgitár
Ben "Gaz" Gordon
dob