Bejelentkezés

x
Search & Filters

Pete Tosh

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1963 - 1987

További képek

Biográfia: 

Peter Tosh (1944. október 19. – 1987. szeptember 11.) a Wailing Wailers zenekar gitárosa, úttörő reggae-zenész és a rasztamozgalom előfutára. Winston Hubert McIntosh néven született és a jamaicai főváros, Kingston Trenchtown nevű nyomornegyedében nőtt fel.

Hirtelen természete miatt gyakran keveredett bajba és Stepping Razor becenevet kapta Joe Higgs dala után, aki mentora is volt. Fiatalon énekelni és gitározni kezdett, ihletét az amerikai rádiókból merítette. Mesés szóló és Wailers zenekari karrierének brutális halála vetett véget, mikor 1987-ben otthonában meggyilkolták.

Bár a hivatalos álláspont szerint rablás áldozata lett, sokak szerint más szándékkal ölték meg, mivel semmit nem vittek el a házából. Halálának hátterében állhat az a dolog, miszerint Tosh egy új rádióadót akart elindítani Jamaicán, a Rasta Reggae Radio-t, mely minden bizonnyal nagy hallgatóságot vont volna el a többi csatornától. E mellett dalszövegeiben és interjúiban is felemelte szavát a szegénység, a politikai elnyomás és az igazságosság témákban, tehát nem kizárt, hogy meggyilkolásának politikai kiindulópontja is lehetett.

Videók

  • Peter Tosh - Legalize It
  • Peter Tosh - Coming in Hot