Bejelentkezés

x
Search & Filters

Pretty Maids

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1981

További képek

Biográfia: 

A Pretty Maids egy dán hard rock - heavy metal banda. Története sok más csapathoz hasonlóan egy érdekes és kicsit szomorú sztori. Már 1981-ben megalakultak, tehát 2011-ben harminc éve volt annak, hogy beszálltak a zeneiparba. Ez kétségkívül már önmagában is koronát érdemlő tény, és ha megnézzük, hogy milyen albumokat készítettek fénykorukban - Back To Back – ’Future World’, ’Jump The Gun’ Sin-Decade - akkor jogosan merül fel a kérdés: miért nem lettek sikeresebbek, miért nem kaptak nagyobb elismerést? A dánok esetében talán a választott zenei irány az, ami esetleg az oka lehet ennek a „sikertelenségnek”. Valahol ők az igazi, vérbeli hard rock-heavy metal határán mozogtak (mozognak) a mai napig, és mindezt nagy ívű, az AOR bandákra jellemzõ dallamokkal, vokális megoldásokkal párosították. Még a Ten, és a Lillian Axe műveli hasonlóan magas színvonalon ezt a stílust.

A későbbi, 90-es évekbeli lemezeik is remek alkotások, leginkább a minden lemezen hallható egyre frissebb hangvétel az, ami miatt érdekesek lehetnek a korongok. Stílusváltásról sosem volt szó esetükben, inkább csak érdekes megfigyelni a kisebb-nagyobb változásokat az évek folyamán. De a folyamatos fejlődés szót is lehetne használni esetükben. Úgy voltak képesek megújulni, hogy a régi értékek mind megmaradtak. Ezt csak a legnagyobbak tudják.

A zenekarban az állandóságot a gitáros Ken Hammer, és az ezerhangú énekes, Ronnie Atkins jelenti. Ők a kezdetektől fogva tagjai és motorjai a zenekarnak, az Ő egyéniségük és tudásuk vitte mindig is előre – úgy ahogy – a banda szekerét. Különösen a mesterdalnok Ronnie Atkins az, aki miatt tényleg érdemes figyelni a zenekarra, hiszen ennyi hangszínen és ilyen hangterjedelemmel nem sokan rendelkeznek a mezőnyben. Ő az, aki tényleg maximálisan kihasználja hangi adottságait, és ezzel olyan pazar dallamokat hoz létre, ami keveredve a sokszor kőkemény metal-os zenével, igazi katarzist képez okozni.
 

Videók

  • Pretty Maids - Little Drops Of Heaven
  • Pretty Maids - Future World
  • Pretty Maids - Please Don´t Leave Me
  • Pretty Maids - Love Games
  • Pretty Maids - In The Mind Of The Young
  • Pretty Maids - Back To Back
  • Pretty Maids - My Soul to Take
  • Pretty Maids - Nuclear Boomerang

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Ronnie Atkins
ének
Ken Hammer
gitár
Morten Sandager
billentyűsök
Rene Shades
basszusgitár
Allan Tschicaja
dob