Bejelentkezés

x
Search & Filters

The Pretty Reckless

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2009

További képek

Biográfia: 

2009 márciusában megalakult a The Pretty Reckless, a banda pedig rögtön szerződést írt alá a Interscope Records-szal. Az albumon ő ír minden dalt, ő énekel és gitározik is. Először nyilvánosan a The Veronicas Revenge is Sweeter turnéjuk elő zenekaraként léptek színpadra tavasszal.

Light Me Up (2010)

A banda első albumja, a Light Me Up 2010. augusztus 30-án debütált az Egyesült Királyságban, ahol a toplistákon 6. helyig jutott, valamint Írországban a 18.-ig. Az első kislemez, a Make Me Wanna Die, melyez klip is készült, 2010. május 30-án jelent meg, majd 2010. augusztus 23-án a banda újabb videóval jelentkezett, a Miss Nothing-gal. A harmadik kislemez a Just Tonight volt.

2011-ben Twitter fiókján jelentette be, hogy ősszel a szintén rockegyüttessel, az Evanescence-nel fognak turnézni.

A munkálatok 2012-ben sem álltak meg, a banda újabb két klippel lepte meg rajongóit, a visszafogottabb, kellemes hangulatú You-val és ennek teljes ellentétével, a My Medicine-nel. Mindkét dal a Light Me Up albumon található meg.

Az együttes márciustól áprilisig turnézott, majd májusban láthattuk a színpadon Taylor-t Marilyn Manson turnéján, melynek utolsó időpontja május 20. volt.

Hit Me Like A Man (2012)

2012-ben megjelentettek egy EP albumot, Hit Me Like a Man címmel, rajta három új számmal, valamint kettő már jól ismert élő változatával. A korong egyik leghíresebb dala az Under the Water volt, melyet később felhasználtak az Amp Rock TV reklámjához.

2012. október 6-án ismét hallattak magukról, mégpedig legújabb számukkal, az Only You-val, amely egyébként 2012-es Frankenweenie: Ebcsont beforr című mozifilmhez készült.

Going To Hell (2013 - 2014)

2012. november 30-án az énekesnő Twitter-profilján keresztül jelentette be, hogy legújabb kislemezük - ami egyébként a negyedik - a Kill Me címet viseli és december 11-én hallhatják a rajongók. Érdekesség, hogy végül a dal nem kapott helyet az új korongon. Szintén Twitteren került bejelentésre, hogy úton van következő albumuk, amely a Going To Hell címet viseli. Az albummal azonos címen futó kislemez szeptember 19-én jelent meg, a hozzá készült kisfilm pedig október 16-án látott napvilágot. Az együttes szeptember 20-án kezdte meg harmadik turnéját, Going to Hell turnét. Először Észak-Amerikát járják be, a későbbiekben pedig ellátogatnak majd Európába is. A hivatalos dallista és az albumborító 2014. január 21-én került nyilvánosságra, illetve ezen a napon jelentette be az együttes, hogy a Going to Hell március 14-én kerül a boltok polcaira. Ekkor már megjelent legújabb kislemezük, a Heaven Knows, melyhez a videoklip február 13-án debütált.

Harmadik kislemezként a Fucked Up World című dalukat választották, ám nem akartak összetűzésbe keveredni a rádiókkal és zenecsatornákkal, ezért a dal cenzúrázott változatáshoz, a Messed Up World-höz készítették következő kisfilmjüket, melyet április végén forgattak Miamiban és június 17-én vált elérhetővé az interneten a VEVO jóvoltából. House on a Hill című dalukhoz készített videoklipjük november 18-án került fel az internetre, a majdnem ötperces videó pedig sokaknál kiverte a biztosítékot, hiszen a jelenlegi, illetve a múlt politikai állapotát sértő motívumok jelennek meg benne.   

Videók

  • The Pretty Reckless - Going to Hell
  • The Pretty Reckless - Just Tonight
  • The Pretty Reckless - Miss Nothing
  • The Pretty Reckless - You
  • The Pretty Reckless - Make Me Wanna Die
  • The Pretty Reckless - My Medicine
  • The Pretty Reckless - Heaven Knows
  • The Pretty Reckless - Messed Up World (F'd Up World)

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Taylor Momsen
ritmusgitár
vokál
Ben Philips
gitár
Mark Damon
basszusgitár
Jamie Perkins
dob