Bejelentkezés

x
Search & Filters

RÖNK

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2006

További képek

Biográfia: 

2006 körül négy dunaszekcsői srác (Zoli - ének, Zsiga - szóló, KisGábor - dob, Csaba - ritmusgitár) fejében megfogant a zenekar ötlete, amit aztán ki is tudtak hordani. Idejük jó részét gördeszkázással és baromkodással töltötték, eztáltal a zenekart a barátság kötötte össze, nem pedig a befutás gondolata. Hozzá kell tegyük, hogy gitártudással akkor még csak Csaba rendelkezett, Zsiga akkoriban kezdett el gitározni tanulni, KisGábor pedig dobtanárhoz járni, (Zoli azóta se jár énektanárhoz :D) A zenekar első rendes próbájáról megoszlanak a vélemények, mivel a banda relatíve sok tagot felemésztett híressége ellenére. A stílusról, amit képviselni akartak, ekkor még nem alakult ki éles kép, feldologzásaik a rock és punk közé estek.

Az első két tag, Csaba (ritmusgitár) és Töki (basszusgitár) hamar kiléptek, akik helyére B. Gábor (ritmusgitár), Robi (basszusgitár) léptek, majd a zenekar egy szintetizátorossal (Torki), bővült. B. Gábor akkori barátnője, Szofi is aktívan részt vett a zenekar próbáiban. De előbb utóbb a távolság és a továbbtanulás a három tagot (B. Gábor, Szofi, Torki) kitépték a csapatból. Ekkora viszont már eldöntötték, hogy a punk stílus környékén szeretnének mocorogni. Ebben leginkább az énekes hatása érvényesült.

Bár a felállás már elég volt ahhoz, hogy fel tudjanak lépni, egésznek csak akkor érezték magukat, amikor Nörb beállt hozzájuk ritmusgitározni. Pár koncertet tudtak csak eljátszani vele, mert ő is hamar kilépett, leginkább a zenekar motivációs problémái miatt.

Így a zenekar négy tagra redukálódott, de kitartásuk rendületlenül megmaradt. Ezután viszont a zenekar eljutott ara a szintre, hogy a tagjai egy demó kiadásáról tudjanak fantáziálni, mivel ekkorra már nem csak feldolgozásokat játszottak. A demo felvétele és összerakása kapcsán említést érdemel Sztivi, az Erózió zenekar énekese, aki a munka nagy részét magára vállalta. A demo kiadása 2010-ben történt meg, ami Nörbben elindította az esetleges visszatérés gondolatát.

Így 2010 decemberében, miután volt egy "rögtönzött-közös-Nörbös" fellépés, Nörb ismét a zenekar ritmusgitárosa lett. Ezek után több fellépés volt, mint azelőtt, köszönhetően Nörb motiválásának és szervezésének, a zenekar több helyen is megfordult, és olyan zenekarokkal lépett fel és barátkozott össze, mint a Rock ant Roll, Látványnépség és Erózió.

2012 egy mozgalmas év a zenekar számára: elkezdték felvenni első albumukat, aminek a munkálatai a tervezettnél hosszabra húzódtak, de ami késik, nem múlik, nemsokára be tudják fejezni a sávok felvételét, onnantól már Sztivi aranykezein múlik minden :D Ezenkívül a zenekar összeállt a Látványnépséggel és az Erózióval egy közös turné erejéig (Punk Rock Circus Tour), amelynek során több városban is megfordultak.

A turné eléggé kimerítette a zenekart, valamint a felvételeket megnehezítette, és mire vége lett, már vizsgaidőszak volt. Ekkor csökkent az aktivitás, ami a nyár végéig úgy is maradt. Ez Nörb kilépéséhez vezetett, a zenekar közös megegyezés alapján búcsúzott el Nörbtől. Azonban rövid időn belül új ritmusgitáros csatlakozott a bandához, név szerint KicsiKrisz, akivel azóta már közös próba is volt, és a zenekar egyértelműen áldását adta KicsiKrisz tagságára :D

2013 tavaszán megjelent első albumunk HATEKÖZNAPOK címmel. Ezen megtalálhatók a zenekar korai szakaszából származó dalok.

Folyamatosan íródnak az új számok, skatepunk, rapmetal, hardcore punk stílusokban.

Videók

  • Rönk - Micsoda Milf

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Bíró Zoltán
ének
Schnell Róbert
basszusgitár