Bejelentkezés

x
Search & Filters

S-Modell

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1986

További képek

Biográfia: 

Az S-modell első élete 1986 és 1993 között zajlott, melynek fénykorát 1990-től élte, amikor az ország szinte minden rock és blues klubját végigjárta, évente közel kétszáz koncertet adva... A változó tagságú együttes nem akármilyen zenészeket nevelt ki, talán elég, ha a kiváló szájharmonikás Ferenczi György, vagy a Kimnowak meghatározó tagja, Pribil György nevét említjük... Az S-Modell igazi albumot nem készített, mindössze két kazetta maradt fent az utókornak, a Játszma (1993) és a Joe int! (1999, koncertfelvétel). Az anyagok ma is keresettek: az egykori tagok mai zenekaraik koncertje után, autogramosztáskor rendre megkapják a kérdést, hogyan lehetne beszerezni a kazettákat.

Az elmúlt években időnként újra összeállt az S-Modell, egy-egy koncert erejéig. A legnagyobb sikert talán a Szigeten aratta, hat évvel ezelőtt, több ezer fős közönség előtt. Akkor, amikor három régi tag újra együtt muzsikált, az Equus nevű formációban. A két albumot is készített együttes nem volt hosszú életű, ám létezése előrevetítette, hogy egyszer majd újra működhet az S-Modell.

“A párhuzamosok a végtelenben találkoznak – nekünk viszont már most sikerült” – mondja Kőszegi Zsolt. “Újra összejöttünk, s kiderült, hogy még mindig nagyon sok a közös gondolatunk. Megkezdjük újkori menetelésünket. A zenénk és a lendületünk is olyan, mint egykor, az egyetlen változást az jelenti, hogy talán kicsit bölcsebbek lettünk.”

Az S-Modell, azaz Kőszegi Zsolt énekes, Pribil György gitáros, Csibi Tamás basszusgitáros, Gilián Gábor dobos és Nagy “Liszt” Zsolt billentyűs 2009. december 21-én tért vissza a színpadra, a Téglagyári Megállóban. Szó van arról, hogy újra kiadják a Játszma anyagát, s ki tudja, talán végre elkészül az S-Modell első igazi albuma is...
 

Videók

  • S-Modell - Túl a múlton
  • S-Modell - Kaktusz bár
  • S-Modell - Pont (Így él egy vagabond)

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Kőszegi Zsolt
ének
Pribil György
gitár
Jókay Árpád
gitár
Nagy "Liszt" Zsolt
billentyűsök
Madácsy Tamás
basszusgitár
Gáspár Gergely
dob