Bejelentkezés

x
Search & Filters

ScerrA

További képek

Biográfia: 

"A ScerrA 2009 februárjában alakult Budapesten, azzal a céllal, hogy egyedi színfoltot alkosson a magyar zenei palettán. Az alapító tagok ( Száraz Bence, Virágos Ádám, Fekete Zsolt és Udvardi Ákos ), egy olyan egyedi, szimfonikus metal zenekart képzeltek el, amelyben van lehetőségük kibontakozni, s így maradandót alkotni, mind a zene, mind a magyar dalszövegek mondanivalója szempontjából.

A kezdeti idők a dalok írásával, összepróbálásával és hosszas dobos kereséssel teltek, míg több jelölt közül Barta László került a dobok mögé, aki ma is oszlopos tagja a zenekarnak.

2010 áprilisában önerőből, digitális formában megszületett a zenekar első éráját lezáró "Kétségekkel vagy anélkül" című debüt album, Lili Rabie és Nagy Gábor (Wasabi Kht., ex-Zanzibar) vendégszereplésével, amely több hazai szaksajtó figyelmét felkeltette. A pozitív visszhangoknak köszönhetően a csapat, a 2010-es Metalfest Open Air Hungary keretein belül mutatkozott be először a színpadon, majd a fokozott érdeklődésnek eleget téve országos és részben nemzetközi turnéba kezdett. Mindezek után a 2011-es év végigkoncertezése következett, melyet csaknem végig a Watch My Dying társaságában bonyolítottak le, több hazai és határon túli fesztivállal kiegészítve. Mindeközben elkészült a zenekar első hivatalos videoklipje, amit az „Imago” című dalra forgattak, valamint nekiláttak a következő stúdióanyag elkészítésének is.

2012 rögtön egy tagcserével indult, Száraz Bence helyére Schiller András érkezett, akivel az összeszokás igen gyors volt, hisz a jelenlegi tagsághoz több éves barátság köti. Ezt követően január 7-én kézzel fogható formában is megjelent a ScerrA 2+1 dalt tartalmazó lemezelőzetese, ami a „Tövistánc” elnevezést kapta. A kiadvány különlegessége, hogy lemezen vendégénekesként feltűnik korunk kortárs költőjeként is számon tartott Török-Zselenszky Tamás (Zselenszky, ex-Eleven Hold), tartalmazza a zenekar legelső korongját, a „Kétségekkel vagy anélkül”-t, valamint közkívánatra található rajta egy angol nyelvű átirat is. A zenekar 2012-től a Powerground Management tagja. Az év további részét aktív koncertezéssel folytatták a „Tövistour 2012” keretein belül, mellyel ismét számos külföldi, vidéki és fővárosi koncerthelyszínt, klubot és fesztivált érintettek. Mindeközben egy új, hivatalos koncertklippel jelentkeztek, melyet a „Tövistánc” c. szerzemény tudhat magáénak, majd a klip megjelenésével egy időben elkezdték az első nagylemezük stúdiómunkálatait is. Az „In Via”-ra keresztelt, 13 tételes anyagot a méltán neves és elismert Audioplanet Stúdióban rögzítették, Jaya Hari das segítségével.

A 2012. október 10-én megjelent anyagot már a Hammer Music/Nail Records gondozásában hozták ki, országos terjesztéssel, online elérési utakkal. A nagylemez igazi mérföldkőnek tekinthető a ScerrA fennállásának során, hisz míg a mai napig csak kifejezetten pozitív fogadtatásban és kritikákban részesült, emellett a külföldi média figyelmét is magára terelte. Mint az lassan hagyománnyá válik a csapatnál, az új lemez, új vendégeket hozott a hallgatóságnak, a „Boncoló” című dalban egyenesen hármat is. Veres Gábor (Watch My Dying), Bencze Márton (Conan’s First Date) és Pósfai József (Exodikon) közreműködésével itthon először van példa ilyen szintű, komoly, underground együttműködésre, melyet az október 12-én tartott lemezbemutató koncerten is sikeresen prezentáltak. Az eseményeket újabb változás követte a felállásban, a megnövekedett teendők és kötelezettségek miatt, Barta László és Schiller András távozott a zenekar soraiból.A nagylemezhez természetesen lemezbemutató turné is dukált, melyre november végén indultak el, részben a Metal.hu turné keretein belül. A Metal.hu rendezvények során olyan, hazai, vezető zenekarokkal turnéztak együtt, mint a Pokolgép, a Moby Dick, a Dalriada és a Bloody Roots.

2013-ban jelenleg is tart az „In Via lemezbemutató turné”, melyre már egy friss és erős felállással, a doboknál Pál Dániellel (ex-Tűzmadár), gitáros poszton pedig Kovács Dáviddal kiegészülve vágtak neki.

A Scerra 2014-ben feloszlott.
 

Videók

  • Egyszer mindenki meghal (A most nem létezik) ... A ScerrA énekesének saját külön szerzeménye
  • ScerrA - Tövistánc (Official Music Video)
  • ScerrA - Imago ft. Lili (Official Music Video)
  • ScerrA - Boncoló ft. Veres Gábor, Bencze Márton, Pósfai József (Official Music Video)
  • ScerrA - Búcsú

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Virágos Ádám
ének
Udvardi Ákos
gitár
Kovács Dávid
gitár
Fekete Zsolt
basszusgitár
Barabás Olivér
dob
Címkék: 
Scerra