Bejelentkezés

x
Search & Filters

Sex Action

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1989

További képek

Biográfia: 

A dirty rock stílusteremtői 1990. március 16.- án az alternatív zenei élet akkori fellegvárában - kultikus Fekete Lyukban- a II. Lyukas napokon léptek fel először, mint az akkori underground rockzenei élet supergroupja.

Alapító tagok:

Mátyás Attila (F.O.System)- Electric Joker gitár,
Zana Zoltán (Dance)-El Scorpio dob, / Ganxsta Zolee/,
Somlyay Miklós (Kézi Chopen)- Mikki the Kid basszusgitár,
Szendrey Zsolt (Love)- Wolfchild ének.

Addig nem látott, egyedi színt vittek a magyar rockzene palettájára a fülledt erotikával átitatott laza dalszövegeikkel, és a nyers gitárhangzásukkal. Ennek eredménye hallható az 1990-91-2004- ben megjelent első Sex Action - azóta már többszörösen aranylemezzé érett- kultikus debütáló lemezén.

Az ezt követő három év termése: három nagylemez, rengeteg turné, több mint 250 teltházas fellépés - amely rajongók ezreit mozgatta meg országszerte- és sok fiatal zenekar, akik bevallottan a Sex Action hatására ragadtak hangszert. Kevés rockzenekar mondhatja el magáról továbbá, hogy kétszer is felléphetett a Budapest Sportcsarnokban. A zenekar munkáját 1992-ben az „Év Rockzenekera” díjjal ismerték el.

A csapat 1994-ben a Diákszigeten bejelentette, hogy Action néven, egy másik stílusban folytatja tovább működését.

1995-ben Mátyás Attila és Zana Zoltán elhagyták a zenekart, a szólókarrier útját választva.

2004. májusában a hajdani Sex Action három tagja meglepetéssel készült régi énekesük, Szendrey Zsolt 40. születésnapi bulijára. A zártkörű party fő meglepetéseként egy 6 számból álló mini koncerttel köszöntötték zenésztársukat, a jelenlévő barátok nagy örömére.

A meglepetés buli olyannyira elementárisra sikerült hogy a csapat úgy döntött, elfogadja a Sziget Fesztivál felkérését, és 2004. augusztus 8.-án a Nagyszínpad fellépőjeként eredeti felállásban – a rajongók és a média hatalmas érdeklődésével kísérve újra a színpadra lépett, 40000 ember előtt.

A 2004-es Sziget koncert egyöntetű pozitív visszajelzéseinek köszönhetően a zenekar úgy döntött, folytatja a közös munkát.

2009-ben személyes és szakmai összeférhetetlenség miatt távozott az énekes Szendrey Zsolt, akit később, - családi okok miatt – Somlyai Miksa basszusgitáros is követett.

A csapat a feloszlás helyett újult erővel törtet előre, Bense „El Mariachi” Sanyi bőgőssel, valamint az új frontemberrel, Áfonyával, akik a nagy nyomás ellenére sikeresen debütáltak 2009 nyarán, a Zöld Pardon színpadán.

Egy tagcsere, a legtöbb zenekart alapjaiban rázza meg, főleg, ha az énekes frontember távozik a zenekarból, elég, ha csak az Iron Maidenre, vagy a Judas Priestre gondolunk. A Sex Actiont eredeti frontembere hagyta magára 2008 végén, de a vérfrissítésre nem kellet sokáig várni. Ez év tavaszán érkezett a csapatba Áfonya, aki a városi legendák szerint, mikor megtudta, hogy üresedés van énekesi poszton, erősen ittas állapotban jelentkezett éjnek idején be a zenekarvezető Mátyás Attilánál telefonon...

A folytatás már a hazai rock történelem része, a szekér megy tovább, 2010 bőven tartogat meglepetéseket…

Jelenlegi felállás:

Mátyás Attila-gitár,
Zana Zoltán-dob,
Bense Sanyi-basszusgitár,
Áfonya- ének.
 

Videók

  • Sex Action - Neked szól

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Áfonya
ének
Mátyás Attila
gitár
Bense Sanyi
basszusgitár
Zana Zoltán (Ganxsta Zolee)
dob