Bejelentkezés

x
Search & Filters

Sick Of It All

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1986

További képek

Biográfia: 

A Sick of It All (SOIA) egy New York Hardcore együttes, melyet Lou Koller (ének), Pete Koller (gitár), Armand Majidi (dob) és Rich Capriano (basszusgitár) alapítottak 1986-ban.

A kezdetek (1986-1992)

A New Yorki Queensből származó Sick of It All olyan New York Hardcore együttesek mellett alakult, mint a Straight Ahead, és a Rest in Pieces, melyekben részt vett Majidi és a jelenlegi Sick of It All-basszusgitáros Craig Setari. Majidi csatlakozott a Koller testvérekhez és Rich Caprianóhoz, hogy felvegyék a Sick of It All demót 1986-ban, miután az eredeti basszusgitáros Mark McNielly és dobos David Lamb kiléptek. Az együttes vasárnap délutánonként játszott a CBGB-találkozókon, majd nem sokkal később kiadták első 7"-es lemezüket a Revelation Records jóvoltából (amit később, a kiadás tizedik évfordulóján újra kiadtak, 1997-ben).

1988-ban a Sick of It All leszerződött a Relativity Recordsszal, majd felvették első nagylemezüket Blood, Sweat and No Tears címmel, ami 1989-ben meg is jelent. A következő lemez, a Just Look Around 1992-ben készült el.

Növekvő népszerűség (1993-1997)

Megjelent a Scratch the Surface nagylemez az EastWest Records jóvoltából. Elkészült a Step Down videoklip és a Scratch the Surface. Ezt először egy közeli baráttal vették fel, a Straight Ahead, Rest in Pieces, Youth of Today és Agnostic Front basszusgitárosával, Craig Setari-vel, ő helyettesítette Rich Caprianót 1993 elején.

Az együttest rossz fényben tüntette fel, hogy 1992 decemberében Wayne Lo, egy fiatal diák lelőtt két embert és többet megsebesített a Simon's Rock College-ben, Massachusettsben. Fényképek kezdtek keringeni a letartóztatásáról, amikor is egy Sick of It All pólót viselt. Miután megvádolták őket, hogy erőszakot szítanak a fellépéseiken és a zenéjükön keresztül, az együttes a sajtóban (főként a The New York Timesban) védte meg magát.

A Scratch the Surface nagy sikere tette lehetővé az első világ körüli turnéjukat. 1997-ben megjelent a második lemezük az EastWest kiadótól, a Built to Last. Ez sokkal punkosabb volt mint az előző, a Built to Last sok felvételt tartalmaz, olyanokat mint az "Us vs. Them," a Busted és a Good Lookin’ Out. Ez a lemez jelentette az együttesnek az EastWest kiadóval kötött szerződése végét is.

A Fat Wreck Chords évek (1998-2004)

1998-ban a Sick of It All leszerződött egy független lemezkiadóval, a Fat Wreck Chords-al, amit a NOFX-es Fat Mike alapított. Miután megjelent a "Potential For A Fall" kislemez - amihez videoklip is készült, a Call To Arms 1999 februárjában került piacra.

A 2000-es folytatás, a Yours Truly sokkal kevesebb kritikát kapott. Annak ellenére, hogy a lemezen olyan dalok hallhatóak, mint a "Blown Away," a "The Bland Within," a "District" és az "America," néhány rajongót elidegenített az album progresszív természete, és egy interjúban a banda frontembere, Lou Koller azt magyarázta, miért ilyen alacsony az eladások száma.

2001-ben a Sick of It All elkészítette a home-videóját, a The Story So Far-t, majd egy évvel később egy koncertlemezt a Fat Wreck Chords jóvoltából, a Live In A Dive-ot. Ezen a lemezen a Sick of It All teljes karierjéből tartalmaz dalokat.

2003-ban elkészült a hetedik nagylemez, a Life on the Ropes. 2004-ben a zenekar kiadott egy ritkaságokból és feldolgozásokból álló lemezt, melynek címe Outtakes for the Outcast.

Jelenlegi tevékenység és a jövő (2005-től napjainkig)

2005 elején a zenekar leszerződött az Abacus Recordings-al, hogy felvegyék a Life on the Ropes folytatását. Az új lemez, melynek címe Death to Tyrants 2006 április 16-án került a polcokra. 2007 elején a banda olyan zenekarokkal turnézott, mint az AFI és a The Dear & Departed.

2007 április 24-én megjelent egy válogatáslemez, az Our Impact Will Be Felt, melyen olyan előadók dalainak feldolgozásai hallhatóak, mint a Bane, Bleeding Through, The Bouncing Souls, Hatebreed, Himsa, Madball, Most Precious Blood, Napalm Death, Pennywise, Rise Against, Sepultura, Stretch Arm Strong, Unearth, és Walls of Jericho.

A Sick of It all 2010 áprilisában jelentkezett új albummal, amely Based On A True Story néven látott napvilágot. A nagylemezt angliai turné követte.

2011-ben ismét turnéztak, ezúttal Ausztráliában, a Rise Against társaságában.

Videók

  • Sick Of It All - Step Down
  • Sick Of It All - Death Or Jail
  • Sick Of It All - Us vs. Them
  • Sick Of It All - Scratch the Surface
  • Sick Of It All - Take The Night Off
  • Sick Of It All - Injustice System

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Lou Koller
ének
Pete Koller
gitár
vokál
Craig Setari
gitár
vokál
Armand Majidi
dob