Bejelentkezés

x
Search & Filters

Skindred

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1998

További képek

Biográfia: 

A Skindred egy Welsh-i rock banda Newport-ból. A zenekar 1998-ban alakult, azt követően, hogy az énekes Benji Webbe előző zenekara, a Dub War feloszlott. A Skindred zenei stílusa ötvözi az alternatív rockot, a heavy metált, a punk rockotés a reggae-t.

Az együttes a dancehall, a hardcore, a ska, a hip hop, a drum and bass, a dubstep és különféle egyéb zenei hatásokat is beleolvaszt a zenéjébe. A Dub War a Dél-Wales-i Newport alakult 1993-ban, és végül az Earache Records-szal kötött szerződést. Az énekes Benji Webbe szerint, "Nem engedtek volna bennünket felvételt készíteni és csak úgy nem adtak volna nekünk pénzt, amiből éljünk, ez belső küzdelemre késztetett bennünket mindaddig, amíg nem volt más választásunk, mint menni a saját utunkon vagy megölni valakit vagy egymást.” A Dub War 1998-ban feloszlott, és Webbe megalakította a Skindred-et a basszgitáros Daniel Pugsley-val, a gitáros Mikey Demus, és a dobos Dirty Arya Goggin-nal, aztán Webbe nem tudott összerakni egy új projektet a Dub War többi tagjának szerepeltetésével. 2002-ben a Skindred kiadta debütáló albumát, a Babylon-t. Később ez újra megjelent 2003-ban az RCA Records kiadásában, majd az album újramegjelenése is újra ki lett adva a Lava Records által 2004. augusztus 14-én. Az Allmusic írója, Johnny Loftus azt írta, hogy "nem úgy tűnik, hogy a Skindred tudatosan akarná az újrafeltaláló címkét, egyszerűen csak rátapintott ugyanannak az igénynek a hiányára, ami a Korn-t és a Living Colour’s Vivid-et is fűtötte – felvételek, amelyeket mind az előadásmódban, mind a mesterségben hamisítatlan őszinteséggel hívő látomás készített.”

Az Egyesült Államokban a Babylon az első helyre került a Billboard Legjobb Reggae Albumainak listáján, ötödik helyen végzett a Top Heatseekers listán, és 189. lett a Billboard 200-ban, valamint a "Nobody" kislemez 14. lett a Mainstream Rock Tracks listán, és 23. a Modern Rock Tracks listán 2004-ben. 2005-ben a "Pressure" kislemez a 30.lett a Hot Mainstream Rock Tracks listán. 2006-ban a Babylon újra első lett a Top Reggae Albumok listáján. 2007. október 23-án a Skindred kiadta második albumát, Roots Rock Riot címmel a Bieler Bros Records-nál. Az Egyesült Államokban az album a hatodik lett a Top Heatseekers listán és a 22.a Legjobb Független Albumok listáján. A Shark Bites and Dog Fights 2009 szeptemberében jelent meg.

2011-ben Dan Sturgess is bekerült a Skindred élő felállásába (ez jelenleg még nem megerősített, akár állandó tag is lehet, hiszen a Skindred majdnem minden nyilvános szereplésén ott van a bandába kerülése óta). A zenekar negyedik stúdióalbuma, a Union Black, 2011. április 25-én jelent meg kizárólag az Egyesült Királyságban és Európában. Július elsején megjelent Németországban, Ausztriában és Svájcban is. Az együttes ezt egy angliai turnévan népszerűsítette az amerikai post-hardcore csapat, a Chiodos és a Blackpool-i Me Vs Hero támogatásával. A londoni műsort a Scuzz TV forgatta az Egyesült Királyságban. A Skindred számos főbb európai fesztiválon is fellépett, többek közt például a Download Festival-on az akusztikus színpadon pénteken és a nagyszínpadon szombaton, a Boardmasters Festival-on, a Wacken Open Air-en, a Przystanek Woodstock-on, és a Sonisphere Festival-on Olaszországban és Svájcban a Sonisphere svájci változatában emlékezetes volt a Warning első élő szereplése Jacoby Shaddix-szal, aki a Papa Roach bandával szintén fellépett a svájci Sonisphere-en.

Videók

  • Skindred - Stand For Something
  • Skindred - Nobody
  • Skindred - Rat Race
  • Skindred - Warning
  • Skindred - Trouble
  • Skindred - Game Over

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Benji Webbe
ének
Michael Fry
gitár
vokál
Daniel Pugsley
basszusgitár
Arya Goggin
dob