Bejelentkezés

x
Search & Filters

Skyclad

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1990

További képek

Biográfia: 

A zenekart 1990-ben alapította Steve Ramsey gitáros és Martin Walkyier énekes, szövegíró Angliában, Newcastle-ben.

Tulajdonképpen a "folk metal", mint stílus úttörői, megalkotói. A zene meglehetősen változatos, a thrash metaltól a punk rockig mindenféle zenei stílus megjelenik náluk, egy azonban állandó, mégpedig a brit népzenei hatások. A klaszikus felállást egy hegedűs, George Biddle egészíti ki (1995-től, előtte különböző hegedűsök tevékenykedtek náluk), aki igazán ízesen hozza a népies dallamokat, frázisokat. A hangszereik is elég változatosak, nem csak a rockzenében használatos tipikus hangszerek szólalnak meg náluk, hanem olyanok is, mint mandolin, furulya, zongora illetve más billentyűs hangszerek.

A szövegekről - bár nevezhetnénk verseknek is - Martin Walkyier gondoskodik, aki szófordulataival tulajdonképpen túltesz a költők nagy részén. Témák tekintetében leginkább a társadalomkritika a meghatározó, de ez talán nem meglepő egy olyan zenekartól, akik egy iparvárosban tevékenykednek.

A zenekar több, mint egy tucat nagylemezzel és számos kislemezzel a hátuk mögött máig nem tekinthető befutott zenekarnak, méltatlanul ismeretlenek.

Az alapító énekes, szövegíró Martin Walkyier 2001-ben távozott a zenekartól. Ö jelenleg a The Clan Destined (már maga a név is egy érdekes szófordulat) zenekarban tevékenykedik. Kiválása óta a gitáros Kevin Ridley vette át az énekesi posztot, és ezzel a felállással felvettek jópár régi nótát, és "No Daylights... Nor Heeltaps" címmel megjelentették. Ezzel tulajdonképpen előrevetítették, hogy a zene is változni fog kicsit, jóval több akusztikus hangzert hansználnak. Ez talán jót is tett a zenének.

 

Videók

  • Skyclad - Emerald
  • Skyclad - Building A Ruin
  • Skyclad - Thinking Allowed

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Kevin Ridley
ének
Steve Ramsey
gitár
Georgina Biddle
hegedű
Graeme "Bean" English
basszusgitár
akusztikus gitár
Arron Walton
dob