Bejelentkezés

x
Search & Filters

Special Providence

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2004

További képek

Biográfia: 

A Special Providence zenekar 2004-es alakulása óta saját, műfaji korlátoktól mentes, dallamos és egyszerre energikus és egyedi zenéjének köszönhetően napjainkra a modern progresszív-rock egyik legmeghatározóbb zenekara lett Közép –Európában és világszerte egyre komolyabb elismeréseket kap. Zenéjük több műfajból merít, forrásaiként a jazzrock,  progresszív rock/metál és elektronikus zenék szolgálnak.

A dinamikus fejlődésnek köszönhetően az utóbbi évek során fellépői voltak számtalan neves hazai, de főleg külföldi fesztiválnak (Crescendo, ProgSud, London Jazz Festival) és bekerültek az európai progresszív szcéna körforgásába. Olyan világsztárokkal koncerteztek együtt, mint Jeff Andrews (USA) és Étienne Mbappé (FR). 2009 novemberében meghívást kaptak és felléptek hatalmas sikerrel a London Jazzfesztiválon, amely az egyik legnagyobb zenei esemény a világon. A zenekar folyamatosan koncertezik itthon és külföldön egyaránt. (Anglia, Franciaország, Németország, Csehország, Szlovákia, Románia stb.)

2007 áprilisában jelent meg Space Café című első lemezük a Hunnia Records gondozásában, majd 2008 decemberében a második Labyrinth címmel, melynek komoly visszhangja volt a külföldi és hazai sajtóban és zenei életben egyaránt. 2010 januárjától az egyik legnagyobb progresszív kiadó, a francia Musea terjeszti lemezeiket 15 országban.  Mindemellett 2010 márciusában megjelent a zenekar első koncert DVD-je is Something Special címmel.  

2012 januárjában megjelent a zenekar 3. nagylemeze Soul Alert címmel, mely a zenekar legtudatosabb, és progresszívebb anyaga lett és már világszerte komoly elismeréseket kapott. (USA, Japán)

2012. július 5-én megjelent a "Lazy Boy" című klipjük, a nagy sikerű Soul Alert albumról.

Videók

  • Special Providence - Lazy Boy
  • Special Providence - Asparagus
  • Special Providence - Babel Confusion (LIVE)
  • Special Providence - K2
  • Special Providence - Labyrinth
  • Special Providence - Lava
  • Special Providence - Dog Power
  • Special Providence - End Of Childhood
  • Special Providence - After The Rain

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Cséry Zoltán
billentyűsök
Kertész Márton
gitár
Fehérvári Attila
basszusgitár
Markó Ádám
dob