Bejelentkezés

x
Search & Filters

Spiritual Beggars

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1994

További képek

Biográfia: 

A Spiritual Beggars egy hard rock/stoner metal együttes a svédországi Halmstadból. A zenekart Michael Amott alapította, akit az Arch Enemy-ből, a Carcassból vagy a Carnage-ből is ismerhetnek a rajongók.

A Spiritual Beggars 1933-ban egyfajta mellékprojectként jött létre, miután Amott kilépett a death metalt játszó brit Carcass zenekarból. A Spiritual Beggars 1994-ben az önmagukról elnevezett első albumukkal debütáltak, de azóta, amikor csak Amottnak ideje jutott rá (hiszen a melodic death metalt játszó Arch Enemy állandó tagja is egyben), több új albummal is előrukkoltak. További nagylemezeik: ’Another Way to Shine’ (1996), ’Mantra III’ (1998), ’Ad Astra’ (2000), ’On Fire (2002), és ’Demons’ (2005). Ebből az ’Another Way to Shine’ egy svéd nemzeti Grammy-díj jelölést is kapott.

A ’Mantra III’ felvételének időtartama alatt a csapat Per Wiberg billentyűssel egészült ki. A Fu Manchu oldalán végigturnézták Európát, felléptek fesztiválokon, s ekkor bővült ki igazán a Spiritual Beggars rajongótábora.

A negyedik album, mely ’Ad Astra’ címmel 2000-ben jelent meg, őrületesen jó fogadtatásnak örvendhetett; Japán- és Európa szerte hatalmas eladásokat produkált. A ’Chasing The Stars’-nak nevezett sűrű turné alatt olyan zenekarok felvezetői voltak, mint az Iron Maiden, a Monster Magnet és a Queens of the Stone Age, de emellett rengeteg fesztiválon és egyéb európai és japán fellépőhelyen megfordultak.

2002-ben az ’On Fire’ című nagylemez került a boltokba. Ezen már más volt a felállás, mint a korábbi albumokon, mivel az eredeti énekes, Christian „Spice” Sjöstrand-et Janne „JB” Christoffersson váltotta fel. Az utánpótlást egy közös barátjuk ajánlotta Michael Amottnak.

Az ’On Fire’ zeneileg és énektechnikailag is sokkal dallamosabb volt, mint elődei; az együttes a ’70-es évek epikus hard rock stílusát próbálta megcélozni vele. 2003-ban összehoztak egy olyan európai turnét, melyen a Clutch, a Spiritu és a Dozer zenekarok mellett léptek fel. A Clutch látta el a bemelegítő együttes szerepét a 2003-as Japán turnén is.

Az új ’Demons” nevű lemez Japánban 2005 márciusában, Európában pedig június 20-án jelent meg. A ’Demons’ kétféle kiadásban létezik: az egyszerű CD-s verzión kívül kapható még egy duplakorongos csomag is, melyen a 2003-as japán koncertekről hallható pár élő felvétel. A ’Demons’ turné mindössze három fellépésből állt Japánban (a felvezető itt a DIO volt), majd Londonban egy hatalmas önálló koncertre is sort kerítettek.

2010 márciusában a Spiritual Beggars bejelentette, hogy öt év kihagyás után végre ismét egy új lemezen dolgoznak, melyen Apollo Papathanasio tölti be az énekes szerepét.

A ’Return to Zero’-nak nevezett albumot Európában 2010. augusztus 30-án adják majd ki az InsideOut Music-on keresztül. A japán megjelenési dátum augusztus 25, az amerikai pedig október 12-ra lett kitűzve, ahol a Trooper Entertainment Inc. támogatja őket.
 

Videók

  • Spiritual Beggars - Turn The Tide
  • Spiritual Beggars - Wise As A Serpent
  • Spiritual Beggars - Killing Time
  • Spiritual Beggars - Angel Of Betrayal
  • Spiritual Beggars - Euphoria
  • Spiritual Beggars - Mantra
  • Spiritual Beggars - Wonderful World
  • Spiritual Beggars - Monster Astronauts

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Apollo Papathanasio
ének
Michael Amott
gitár
Per Wiberg
billentyűsök
Sharlee D'Angelo
basszusgitár
Ludwig Witt
dob