Bejelentkezés

x
Search & Filters

SUM 41

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1996

További képek

Biográfia: 

A Sum 41 egy kanadai rock zenekar Ontairoból, Ajaxból. A jelenlegi tagok Deryck Whibley (ének, ritmusgitár), Jason McCaslin (basszusgitár, háttérének), Steve Jocz (dobok, háttérének), és Tom Thacker (gitár, háttérének, billentyűsök).

A Sum 41-t Deryck Whibley és Steve Jocz alapította 1996. július 31-én, a nyár (vagy a nyári szünet?) 41-dik napján. ezért lett a neve Sum (summer) 41 – akkoriban az új, kilencvenes évekbeli punk rock rajongói tábora még meglehetősen szűkös volt. Ennek ellenére ők kiálltak e zenei stílus mellett, és jövőbeli együttesüket tervezgették. Nagy hatással volt rájuk a kor előadói közül a NOFX, a Pennywise, valamint a Bad Religion.

Először Kaspir (más források szerint My Nuts Are Huge Kaspir) néven játszottak, NOFX feldolgozásokat, majd 1996. szeptember 28-án léptek fel először Sum 41 néven, egy Supernova koncerten.

1996 nyarára összeállt a jövőbeli csapat: a két már említett tag mellé még belépett Dave Baksh és Jason McCaslin. Eleinte főként házibulikon, ritkán iskolai rendezvényeken léptek fel – ezeken saját számaik mellett mások művei feldolgozását játszották.

Az Island Records érdeklődésébe ötletes bemutatkozófelvételeikkel kerültek. A céggel aláírt szerződés után népszerűségük ütemesen emelkedett; ez átlagon aluli életkoruknak, és átlagon felüli dalírási képességüknek volt köszönhető.

Első albumuk a Half Hour of Power még nem hozta meg a kellő sikert de ahhoz elég volt, hogy kicsit magukra vonják a figyelmet és a következő korongjukra már mindenki odafigyeljen. Az All Killer No Filler már óriási sikert hozott a fiúknak, de egyelőre még csak a tengerentúlon és Japánban. Az album három számából máris klip készült (Fat Lip, In too deep, Motivation) és a Sum 41 az év felfedezettje lett.

2006 nyarán Dave Baksh kiszállt a csapatból.

2007 nyarán kiadták az ötödik albumukat az Underclass Hero-t melynek három kislemeze lett, az Underclass Hero,Walking Disaster és a With Me,ezekből a számokból klip is készült.

2011-ben jelent meg a Sreaming Bloody Murder című albumuk.
 

Videók

  • Sum 41 - In Too Deep
  • Sum 41 - Still Waiting
  • Sum 41 - Pieces
  • Sum 41 - With Me
  • Sum 41 - Fatlip
  • Sum 41 - The Hell Song
  • Sum 41 - Walking Disaster
  • Sum 41 - Over My Head (Better Off Dead)
  • Sum 41 - Motivation
  • Sum 41 - Underclass Hero

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Deryck Whibley
ének
ritmusgitár
Tom "Brown Tom" Thacker
szólógitár
billentyűsök
vokál
Jason "Cone" McCaslin
basszusgitár
Steve "Stevo" Jocz
dob