Bejelentkezés

x
Search & Filters

Tequila Band

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1997

További képek

Biográfia: 

A Tequila zenekar 1997 decemberében született meg Nyíregyházán. Akik létrehozták: Thold "Pasla" Péter (gitár) és Hornyák Attila (ének). Hozzájuk csatlakozott Kostyál András (gitár) és Jávor Tamás (dobok) az abban az évben feloszlott Spider együttesből, és Holik Zsolt (basszusgitár) a White Rum zenekarból.

1999-ben a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház színészzenekara felkérte Zsoltot a csatlakozásra, aki ott jobb lehetőséget látott zenei pályafutásának folytatására. A bőgőt Simon Géza vette át, ő szintén a Spider zenekarban játszott anno, és bár két éven át nem zenélt sehol, elvállalta a dolgot. Az ő hangjával így már háromszólamúra bővült a vokál.

Így teltek az évek, bejártuk Magyarországot keresztül-kasul, zenéltünk a Felvidéken, jártunk Erdélyben, voltunk Horvátországban, Ausztriában, Németországban, a buszunkban annyi kilométer lett, hogy fele sok. Rengeteg barátot gyűjtöttünk (biztosan néhány ellenséget is, majd szólnak), és kiderítettük azt is, hogy bármennyit iszunk, a kút soha nem apad el.

Aztán elértünk 2008 őszéhez, amikor Kostyál Bandi úgy döntött, elválik a csapattól. Fél év után csatlakozott hozzánk Fehér Zsolti (az Out Side-ból), aki nem kevés munkát kapott különböző, szám szerint roppant sok zeneszám hangszeres kíséretének betanulásából kifolyólag, különös tekintettel a gitárszekcióra. Megküzdött a feladattal, közben egy párszor Paslával is, és teljes értékű tagja lett a Tequilának.

A motoros múltból és jelenből kifolyólag a Tequila a motorostalálkozók közönségét célozta meg. Repertoárunkban megtalálható a Led Zeppelintől az AC/DC-n át a Sex Pistols-ig sok minden, de műsorunkban még nagyobb hangsúlyt fektetünk a hazai rock bandák (Beatrice, P. Mobil, Dinamit, Edda, Piramis, Sex Action stb.), illetve saját számaink minél hangulatosabb lezúzására. Mára már megszokott dolog, hogy más zenekarokkal ellentétben (tisztelet a kivételnek) nem másfél óra a műsoridőnk, hanem ettől több, bár ez függ a közönség hangulatától és még egy-két dologtól, amit a Tequila koncerteken előforduló bikerek valószínűleg tudnak, és erős összefüggésben van a zenekar névválasztásával. (Eme beírás óta több mint tíz év telt el. Sajnálattal közlöm, és a hosszú évek kutatásainak eredményére támaszkodva tényként könyvelhetjük el, hogy bár az ellenkezőjét gondoltuk, de mi is öregszünk - na, nem annyira, mint Ti...

...és már nem bírunk annyit inni. :)
 

Videók

  • Tequila Band - Öleld meg magad
  • Tequila Band - Mocskos üzlet
  • Tequila Band - Hagyjon itt az aki fél!
  • Tequila Band - Nincs esélyed
  • Tequila Band - Tűz a vízzel
  • Tequila Band - Csőre húzlak
  • Tequila Band - Judy, a punk lány
  • Tequila Band - Mocimaci

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Hornyák Attila
ének
Thold Péter
gitár
ének
Fehér Zsolt
gitár
ének
Simon Géza
basszusgitár
ének
Jávor Tamás
dobok
ének