Bejelentkezés

x
Search & Filters

teslavox

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2011

További képek

Biográfia: 

A teslavox egy rock and roll zenekar, amelyet 2011-ben alapított a dalszerző Illés Nándor, a dobos Hámori Benedek, a basszusgitáros Szamosközi Zoltán és a gitáros Tyukász Botond. Később a basszusgitáros szerepet Erős Márton töltötte be.

Szőnyegváros (2011)

A Szőnyegváros egy tipikus dalszerző albumként indult 2010-ben. A dalok már a zenekar összeállása előtt feljátszásra kerültek szobakörülmények között, ennek ellenére az énekes Illés Nándor nem akart lo-fi zenekar maradni. Az album végül élő dobbal,(ez már Hámori Benő) élő hangszerekkel került felvételre a Bakelit stúdióban Sólyom Dáviddal, 2011-ben. Habár nem lett a szőnyegváros szoba album, mégis ingyenes szerzői kiadás maradt. Az interneten szabadon elérhető.

Junkle (2013)

A Junkle már a zenekari megszólalást mutatja, klasszikus körülmények között, egyben játszotta fel a zenekar. Ezen az albumon már az első basszusgitáros Szamosközi Zoltán helyett már Erős Marci játszik. A felvételek a szőnyegvároshoz hasonlóan Sólyom Dáviddal készültek, 2013 nyarán, az Altrecords stúdióban. A 13 karcos rocknótán már érzékelhető a zenekar aktivitása, a koncertek hatása, ez már érezhetően egyszerűbb hangszerelésű, banda album. A kezdeti dúdolós akusztikusgitáros dalok kezdenek rockosabb irányt venni. Ez is szerzői kiadás, az interneten szintén szabadon elérhető.

Zenekar

A zenekar a második próbája után kezdett koncerteket adni, rendszeresen játszik klubokban. Az első komolyabb klubkoncertjük a Kiscsillag zenekar előtt (a Barba Negrában), első fesztivál fellépésük pedig a Fishing on Orfű fesztiválon történt. A zenekar aktív, működése könnyen nyomonkövethető.