Bejelentkezés

x
Search & Filters

Tirana Rockers

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1992

További képek

Biográfia: 

A Bikini együttes '92-es ideiglenes feloszlása után alapította meg Tirana Rockers nevű zenekarát Daczi Zsolt gitárművész Gubás Tibor énekessel. Tagok voltak többek között: Koncz Tibor, Hirlemann Bertalan és Ács András is.

1993-ban magánkiadásban rögzítették és hozzáférhetővé tették az első albumot mely a Sex Dealer c. vált ismertté. A legismertebb felállásuk a következő volt: Daczi Zsolt-gitár, Gubás Tibor-ének, Beloberk Zsolt-dob és Beloberk István-basszusgitár.

A hazai körülmények miatt sok-sok buli után a banda feloszlott 1999-ben. Bár a Tirana Rockers rövid életű volt, az együttesben játszó zenészek mindegyike a későbbiekben neves együttesek meghatározó zenészeivé váltak. Ebből is látszik, hogy az egykori Tirana nem csak jó közösség, hanem kiváló iskola is volt. Az pedig vitathatatlan, hogy Daczi Zsolt zenei kvalitása messze megelőzte a korát idehaza, Gubival olyan dögös, dirty rock and rollt nyomtak, ami a mai napig megállja a helyét bárhol a világon. Innen folytatódik a történet...

2010 december közepén a zenekar újra életre kelt új tagokkal. Daczi Zsolt (R.I.P) örökös tag, Gubi - ének, Matt - gitár, Mikky Slade - gitár, D-Khan - basszusgitár és Retek-dob.
A zenekar számára legfőbb szempont, Daczi Zsolt... barát, rocktestvér, zenésztárs, gitárművész és az Ő zenei örökségének (kedvencének) a Tirana Rockers dalainak minél szélesebb körben való megismertetése népszerűsítése azért, hogy soha ne merüljön feledésbe a magyar gitáros-legenda neve és példaértékű munkássága.  

Daczi Zsolt-ot a fiúk örökös tagként a banda alapító-atyjának tartanak. Elindult hát a munka, próbák, promóció, mert közben a norvég Black Diamond Management felvállalta a banda menedzselését. Ez néhány, a honi tájakon példátlan gyorsaságú történést hozott magával: a Tirana Rockers 2011 februárjában Tim Ripper Owens support bandája lett a kelet európai turnén, majd ősszel már a Thunderbolt norvég zenekar supportjaként  nyomták a rock and rollt szerte Európában.
 

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Daczi Zsolt (R.I.P) örökös tag
gitár
Gubás Tibor (Gubi)
ének
Nagy Máté (Matt)
gitár
Ábel Miklós (Mikky Slade)
gitár
Bártfay László (D-Khan)
basszusgitár
Ratkai Miklós (Retek)
dob