Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ugly Kid Joe

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1989

További képek

Biográfia: 

A kaliforniai Isla Vista városából elszármazott Ugly Kid Joe, a '90-es évek elején robbant be a köztudatba a bemutatkozó 1991-es EP-jükön, az As Ugly As They Wanna Be-n szereplő Everything About You-val, ami a Wayne's World film egyik betétdalaként hatalmas slágerré vált a világ minden táján. Az EP és az azt 1992-ben követő debütáló album, az America's Least Wanted egyenként több mint 2 millió példányban keltek el csak az Egyesült Államokban. Utóbbiról Harry Chapin Cats In The Cradle-jének feldolgozása lett óriási sláger.

A sikerek közepette a zenekar rengeteg ellenséget is begyűjtött magának, akik a könnyed hangvétel miatt sosem tudták őket komolyan venni. Az eredeti dobos, Mark Davis távozása után már Larkinnal felvett 1995-ös Menace To Sobriety album jóval érettebb és súlyosabb volt az addigiaknál, a banda pedig a turnén – válaszként a fanyalgóknak – kihagyta a programból az Everything About You-t. A lemez Európában sikeres lett, hazájukban azonban elsikkadt az érdektelenségben. A zenekar az 1996-os, már elég formátlan és gyenge Motel California bukása után feloszlott.

Whitfield Crane később rövid időre a Life Of Agony frontembere lett, ám a meglepő együttműködés végül gallyra ment, és nem lett belőle kézzel fogható eredmény. Dave Fortman ezzel párhuzamosan keresett stúdiós szakember lett, többek között olyan bandák lemezein dolgozott, mint a Crowbar, a Down, a Slipknot vagy az Evanescence.

2010-be úgy döntöttek, hogy újraalakulnak. A zenekar felállása azonos az 1997-es feloszláskor működővel, vagyis Larkin mellett Whitfield Crane énekes, Klaus Eichstadt és Dave Fortman gitáros, illetve Cordell Crockett basszusgitáros alkotják a csapatot.

Az újjáalakulást megerősítették: „A hírek igazak, idén összejöttünk, és írtunk hat nótát egy valamikor kiadandó EP-re", ismerte el a reunion tényét a NY Rock Music Examinernek Shannon Larkin dobos, aki jelenleg a Godsmackben tevékenykedik főállásban. „Fűt minket a dolog, mert színtiszta Ugly Kid Joe mindegyik nóta. Nincs kiadónk, ügynökünk vagy menedzsmentünk, csak saját magunkban készítettük el az anyagot mindenféle konkrét terv nélkül. Az egyetlen koncepció annyi volt, hogy ismét gyűljünk össze egy szobában ennyi év után, és jammeljünk."

Az Ugly Kid Joe koncerteket is tervez, de egyelőre tényleg nincs alaposan kidolgozott haditervük, jön, ami jön. Larkin és Crane egyébként egy Another Animal nevű formációban is együtt zenélnek jelenleg.
 

Videók

  • Ugly Kid Joe - Everything About You
  • Ugly Kid Joe - Cats In The Cradle
  • Ugly Kid Joe - Milkman's Son
  • Ugly Kid Joe - Neighbor
  • Ugly Kid Joe - So Damn Cool
  • Ugly Kid Joe - Cloudy Skies
  • Ugly Kid Joe - Tomorrow's World
  • Ugly Kid Joe - Madman
  • Ugly Kid Joe - I'm Alright

Jelenlegi felállás: 

Név
Whitfield Crane
Klaus Eichstadt
Dave Fortman
Cordell Crockett
Shannon Larkin