Bejelentkezés

x
Search & Filters

Unleashed

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1989

További képek

Biográfia: 

Az Unleashed egy svéd death metal-együttes, mely 1989-es megalakulásától a mai napig aktív. Zenéjük dallamos svéd irányultságú, ugyanakkor könyörtelen death metal. Szövegeiket az északi és viking mitológiából merítik. Az 1980-as évek végén kialakuló skandináv death metal színtér egyik legnépszerűbb veterán együttese.

Johnny Hedlund basszusgitáros/énekes alapította, aki korábban a legendás svéd Nihilist tagja volt. Első demójukat Revenge and Utter Dark címen rögzítették, és egy német kiadó, a Century Media adta ki. Debütáló nagylemezüket Where No Life Dwells címmel adták ki 1991-ben. Az anyagot Európában és az Egyesült Államokban is a Morbid Angel előzenekaraként turnéztatták meg.

1992-ben jelentették meg a második albumukat, a Shadows in the Deepet, mely tartalmazta a Venom Countess Bathoryjának az átiratát is. Népszerűségüket növelték az 1993-as Across the Open Sea és az 1995-ös Victory című albumokkal. Ez utóbbin játszott velük utoljára Fredrik Lindgren. Ő a továbbiakban punk rockot játszott. Helyére Fredrik Folkare került, aki az 1997-es Warrioron debütált. Ezt követően továbbra is turnéztak, lemezt azonban csak öt év múlva készítettek. (Hell's Unleashed - 2002). 2003-ban Hedlund körül olyan botrányok keringtek, hogy szimpatizál a náci nézetekkel. Hetedik stúdióalbumuk Sworn Allegiance címmel jött ki 2004-ben. 2006 október 10-én a nyolcadik nagylemezüket is elkészítették Mindvinterblot címmel. Az anyag európai turnéját a Masters of Death tour elnevezésű több zenekaros körút keretében bonyolították le. Itt olyan, szintén svéd együttesek voltak a partnereik, mint az Entombed, a Grave és a Dismember.

2007 februárjában és márciusában Észak-Amerikában turnéztak. Nyitóbandák a Belphegor és a Krisiun voltak. 2008 június 9.-én jelent meg kilencedik nagylemezük, a Hammer Battalion. 2009 július 24.-től a Century Media kiadótól átpártoltak a Nuclear Blasthoz. 2009 nyarán a Paganfest elnevezésű folk metal-együtteseket tömörítő turnén is részt vettek.
 

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Johnny Hedlund
ének
basszusgitár
Fredrik Folkare
szólógitár
Tomas Olsson
ritmusgitár
Anders Schultz
dob