Bejelentkezés

x
Search & Filters

At Vance

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1998

További képek

Biográfia: 

Az At Vance egy német power metal együttes. 1998-ban alapította Olaf Lenk (ex-Velvet Viper) gitáros és Oliver Hartmann (ex-Centers/Zed Yago).

Az együttes 1998-ban kapta első megbízását a Shark Records-tól. Rainald König-el (gitár), Uli Müller-rel (billentyűs), Jochen Schnur-ral (basszusgitár) és Spoony-val (dob) kiegészülve 1999-ben elkészítették a debütáló lemezüket, a No Escape-t. A saját számok mellett található többek között egy ABBA feldolgozás (Money, Money, Money), valamint a Vivaldi-féle Négy évszak "Nyár" tételének újrahangszerelése. Év végén Spoony távozott az együttesből, helyét Jürgen "Sledgehammer" Lucas vette át. 2000-ben folytatták ezt a vonalat a következő albumjukkal, a Heart of Steel-lel. A lemezen ismét rajta van egy ABBA feldolgozás (S.O.S.), valamint egy klasszikus darab Chopin-től (4. Etűd), gitárra áthangszerelve. A Heart Of Steel Japán-ban is sikeresen debütált, ami arra ösztönözte a csapatot, hogy folytassák a munkát. 2001-ben pedig kiadták a harmadik lemezüket, a Dragonchaser-t, valamint az Early Works - Centers-t.

A következő évben kiadót váltottak, és innestől kezdve az AFM Records adta ki a lemezeiket. Ezzel egy időben Uli Müller és Jochen Schnur kilépett az együttesből. Müller és Schnur helyére nem hívtak új billentyűst illetve gitárost, az ő szerepüket Olaf Lenk vette át. A megmaradt tagok 2002-ben elkészítették a következő albumot, az Only Human-t. Még ebben az évben egy Európa-turnéra indultak a Rhapsody-val és az Angel Dust-tal. Az turné végén Hartmann bejelentette, hogy visszavonul. Az énekesi posztra az együttes vezéralakja, Olaf Lenk az egykori Yngwie Malmsteen-tagot, Mats Levén-t hívta meg, aki elfogadta a felkérést, és a következő lemezt már együtt készítették el. Lenk úgy döntött, hogy kell külön basszus gitáros is az együttesbe, és így még 2003-ban csatlakozott hozzájuk Sascha Feldmann. Ugyanebben az évben készítették el a legsikeresebb lemezüket, a The Evil In You-t. A stúdió munkálatokat egy turné követte, melyet az amerikai Kamelot-tal bonyolítottak le.

2004-ben Rainald König és az újonnan csatlakozott Sascha Feldmann is kilépett az At Vance-ből. Helyükre Lenk John "ABC" Smith-t (ex-Scanner/Gallows Pole), és Mark Cross-t (ex-Helloween) hívta meg. A 2005-ös turnét sorozatos nézeteltérések követték, ami odáig vezetett, hogy Lenk kirúgta a még meglévő At Vance-tagokat. Azonban minden veszekedés ellenére megjelent a hetedik albumjuk, Chained címmel, ami a skandináv listákra is bejutott.

Olaf Lenk 2007-ben újraalapította az At Vance-t. Az új énekes Rick Altzi (Treasure Land) lett. 2007 augusztusában csatlakozott hozzájuk Manuel Walther (ex-Purple Haze) basszus gitáros és Alex Landenburg (ex-Annihilator,Philosophobia) dobos is. Még ebben az évben elkészítették a legújabb lemezüket, a VII-t. 2009 májusában Walther kilépett az együttesből, helyét "Wolfman Black" (Justice) vette át. 2009 szeptember 18-án, Ride The Sky címmel jelent meg a kilencedik stúdió albumuk.

2010-ben egy dupla lemezes válogatásalbummal jelentkezett az együttes, mely a Decade nevet viseli.

Videók

  • At Vance - Facing Your Enemy

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Rick Altzi
ének
Olaf Lenk
gitár
Wolfman Black
basszusgitár
Alex Landenburg
dob