Bejelentkezés

x
Search & Filters

Velvet Revolver

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2002 - 2008

További képek

Biográfia: 

A Velvet Revolver 2003 májusában jött létre, eredeti neve: "The Project" volt. Alapítótagjai: Slash, Duff McKagan, Matt Sorum és Izzy Stradlin'.

A fiúk eredetileg csak egy fellépés erejéig [Randy Castillo jótékonysági koncert] álltak volna össze, de olyan jó hangulat volt a koncerten, hogy úgy döntöttek: folytatják. Ez egy összeszokott banda volt, mivel mindannyian a régi Guns N' Roses-ban zenéltek. Izzy mégsem akart hivatalos tag lenni, mert nem akart turnézni a srácokkal, de a háttérmunkálatokban segédkezett.

Ekkor lépett be az új ritmusgitáros: Dave Kushner a Loaded-ból. Már csak egy énekes hiányzott, és Slash fel is adott egy hirdetést névtelenül, amelyben ezt állt: "Ismeretlen együttes énekest keres Steven Tyler és Axl Rose stílusa közt." Az énekes végül a Stone Temple Pilots-ból, Scott Weiland lett...

A banda 2003-ban két kisebb koncertet adott [El Rey Theater, Smashbox Fasion Show], majd az év végén stúdióba vonult, hogy elkészítse bemutatkozó albumát, ami a 'Contraband' [magyarul: csempészáru] címet kapta. Az albumról több kislemez megjelenését tervezik, első a 'Slither', melyhez már videoklippet is forgattak Kevin Kerslake rendezővel. A 'Contraband' európai megjelenése: 2004 június 7. A lemez népszerűsítése érdekében a fiúk észak-amerikában koncertturnéra indultak, amire egy meglepetéskoncerttel melegítettek be május 9.-én a Roxy-ban [Holywood]. A koncertsorozat hivatalos megnyitója a május 13.-i st. louis-i koncert volt. A saját dalokon kívül, gyökereikhez visszatérve játszottak Stone Temple Pilots és Guns N' Roses feldolgozásokat is. Az észak-amerikai turnét június 26-án megrendezendő Fantasy Island-beli fellépés zárja majd, ezt követően még fellépnek a latrobe-i Rolling Rock Festival-on és a tervek szerint jönnek Európába is. Duff McKagan: "Visszahozzuk a káoszt a rockzenébe!"

A második albumuk címe Libertad, ez 2007-ben jelent meg. Az együttes koncertjein saját dalaikon kívül Guns N’ Roses-dalokat is előad.
2008-tól a zenekar átmeneti ideig szünetel.

 

Forrás: wikipédia
 

Videók

  • Velvet Revolver - Slither
  • Velvet Revolver - Dirty Little Thing
  • Velvet Revolver - Fall To Pieces
  • Velvet Revolver - She Builds Quick Machines
  • Velvet Revolver - The Last Fight

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Slash
gitár
Dave Kushner
ritmusgitár
Duff McKagan
basszusgitár
vokál
Matt Sorum
dob