Bejelentkezés

x
Search & Filters

Vicious Rumors

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1979

További képek

Biográfia: 

A Vicious Rumors egy amerikai power metal együttes, mely a 80-as években és a korai 90-es években élte fénykorát, de később is sikerült egy-egy erős lemezzel fenntartani csekély hírnevüket. A zenekart Geoff Thorpe gitáros alakította, aki 2007-ben a veterán session gitáros Martin Pugh, és a dobos Tim Kelliher társaságában szerepelt a 7th Order együttes The Lake of Memory albumán is, ami 2007-ben jelent meg.

Az együttest Geoff alakította, a korai években állandóan cserélődtek körülötte a tagok. Néhány számmal több válogatáslemezre is sikerült felkerülniük, majd ezt követően alakult ki az első stabilabb felállás: Geoff Thorpe (gitár), Vinnie Moore (gitár), Larry Howe (dob), Dave Starr (basszusgitár), Gary St.Pierre (ének). Az első album Soldiers of the Night címmel 1986-ban jelent meg a Shrapnel records égisze alatt. A korongon nagy hangsúlyt kapott Vinnie Moore technikai tudása (egyesek szerint túlzottan is!), de ennek ellenére tartalmazott annyi erős momentumot, hogy a metalrajongók felfigyeljenek a zenekarra.

Vinnie és Gary St.Pierre ezután kilépett, majd Carl Albert énekes és Mark McGee (Overdrive, Starcastle) gitáros belépésével létrejött a legismertebb Vicious Rumors felállás. Az 1988-as Digital Dictator lemez az amerikai stílusú power metal klasszikusává érett az évek során. 1990-ben az Atlantic Recordshoz szerződtek, ahol megjelent a Vicious Rumors album. Itt hallható az egyik legismertebb daluk a "Down to the Temple". Az 1992-es Welcome to the Ball is hozta két elődje magas színvonalát. A lemez még Bay Area Music Award jelölést is kapott a "Legjobb metal album" kategóriában, a Metallica és a Tesla társaságában. Szintén 1992-ben Plug In and Hang On: Live in Tokyo címmel egy koncertlemezt is kiadtak. A turné során a Savatage zenekarral játszottak.

1994-ben új basszusgitáros érkezett a zenekarba Tommy Sisco személyében. Már vele készült el a Word of Mouth album. A korong tartalmazza a Thunder and Rain Pt.1 és a Thunder and Rain Pt.2 dalokat, melyeket a tragikusan elhunyt Criss Oliva emlékének ajánlottak, aki a Savatage gitárosa volt. A turné után Mark McGee kilépett, később játszott Gregg Allman mellett is. 1995-ben újabb tragédia súlytotta az együttest. Carl Albert 1995. április 22.-én egy autóbaleset következtében elhunyt. Az ő emlékének ajánlották a A tribute to Carl Albert lemezt, majd megjelent egy videókazetta is The First Ten Years címmel. Az 1996-os Something Burning albumon Geoff vette át a mikrofont, a gitár mellett. Az 1998-as lemezre (Cyberchrist) már új énekes állt közéjük Brian O'Connor személyében, de a másodgitárosi poszton is új ember volt található Steve Smyth személyében.

A 2001-es Sadistic Symphony lemezen Geoff Thorpe és Larry Howe körül teljesen új zenekar játszott. Morgan Thorn énekelt, Ira Black gitározott és Cornbread basszusgitározott. Ezt követően a zenekar életében egy rövidebb szünet következett, egészen 2006-ig.

2005-ben egy DVD látott napvilágot VR – Crushing the World címmel, majd 2006-ra Geoff és Larry új tagokat toborzott maga mellé. Thaen Rasmussen gitározott, James Rivera (Helstar) énekelt, valamint Brad Gillis (Night Ranger) vendégként gitározott a 2006-os Warball lemezen. A ritmusszekciót Larry Howe mellett egy régi tag Dave Starr alkotta. James Rivera nemsokkal távozott, helyére Brian Allen érkezett.

2009-ben a Headbanger's Open Air fesztiválon néhány első lemezes dal erejéig Gary St.Pierre is színpadra állt velük, aki az együttes első énekese volt.
 

Videók

  • Vicious Rumors - Electric Punishment
  • Vicious Rumors - I Am The Gun
  • Vicious Rumors - Murderball
  • Vicious Rumors - Don't Wait For Me
  • Vicious Rumors - Soldiers Of The Night
  • Vicious Rumors - Children

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Brian Allen
ének
Geoff Thorpe-
gitár
Kiyoshi Morgan
gitár
Stephen Goodwin
basszusgitár
Larry Howe
dob