Bejelentkezés

x
Search & Filters

Vidámpark

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1991

További képek

Biográfia: 

A Vidámpark zenekar 1991-ben alakult. Őz Zsolt énekes az Ugatha Christie-ből igazolt át. Első kazettájuk 1992 márciusában jelent meg Karnevál címmel. Az ezt követő időszak a zenei útkeresés, a szórványos tagcserék jegyében telik. Őz énekes az együttes akkori irányvonalától némiképp eltérő hangvételű dalait saját néven, szólókazettaként jelenteti meg 1993-ban.1994 őszére végre kialakult egy újabb felállás, s elkezdődhettek az új – Cracowia Express - dalok felvételei. A lemezen a három alapító tag (Szalay Péter - gitár, Őz Zsolt - ének, Balahoczky István - basszus) mellett Farkas Zoltán (szintén ex-Ugatha Christie) dobolt.

A zenekar mondja magától: "Bár a tagok nem tudnak kibújni bőrükből, annyi azért elmondható, hogy a zene jóval nyersebb, dögösebb, mint az első anyag idején. A rock and roll feeling ettől megmaradt, ha kevesebb klasszicizáló hangszínnel is (metálosoknak ezért csak szódával ajánljuk). A funk-ízű basszgitárjáték keveredik a hol jazzes, hol kőkemény dobbal és a széles skáláén mozgó gitárhangzásokkal, az ének pedig olyan, amilyen."  

A Vidámpark 2000-ben alakult újjá, Őz Zsolt énekes és Papócsi László billentyűs ’vezérletével’. A végleges felállás 2003. áprilisára datálható. Ennek gyümölcse a 2006-ban megjelent a 2 Citrom album. A zene a Vidámparkot kedvelők számára alapvetően ismerős lesz, de hangzása és hangulata miatt  sok régi és új rajongónak jelent majd meglepetést. Az újak mellett régi Vidámpark számok is megszólalnak a koncerteken.

2011-ben - a Vidámpark zenekar időközben kialakult "Hard" formációja működik és ad 1-2 havi rendszerességgel koncerteket. E felállás jellegzetessége, hogy a korábban megszokott, cizelláltabb, dallamcentrikus hangzással ellentétben a dalok keményebben szólalnak meg, és a koncertek repertoárja elsősorban a "húzósabb", rockendrollos, jazz-rockos, ritmuscentrikus számokból áll össze. Tagok: Őz Zsolt - ének, Rósz György - gitár, Katona Zsolt - dob, Bertók Tibor - basszusgitár.
 

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Őz Zsolt
ének
Rósz György
gitár
Bertók Tibor
basszusgitár
Katona Zsolt
dob