Bejelentkezés

x
Search & Filters

Volbeat

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2000

További képek

Biográfia: 

A Volbeat egy Koppenhágában alakult dán metál együttes, mely sikeresen ötvözi munkásságában a rock and roll, heavy metal, a sláger és a rockabilly stílus jegyeit. A klasszikus rock and rollerektől kezdve – mint Elvis vagy Johnny Cash – a modern hard rockon keresztül, a groove metal, alternative rock és hardcore formációkig számos forrásból merítkeznek. A jelenlegi felállásban Michael Poulsen énekes, gitáros, Anders Kjølholm basszusgitáros, Rob Caggiano gitáros, és Jon Larsen dobos alkotják a csapatot. A Dán Mascot Records-al állnak szerződésben, és már kiadtak öt stúdió albumot, és egy DVD-t. Mindegyik stúdióalbumuk aranylemez Dániában, a második - Rock the Rebel/Metal the Devil – album pedig platinalemez lett. A 2010-es Beyond Hell/Above Heaven album széleskörű nemzetközi elismerést vívott ki a csapatnak: dupla platinalemez Dániában, platinalemez Finnországban és Németországban, valamint aranylemez Svédországban és Ausztriában. A banda ötödik albuma az Outlaw Gentlemen & Shady Ladies 2013 Április 9-én került a boltok polcaira.

Korai évek (2000-2004)

Az énekes Michael Poulsen első együttese a Dominus nevű death metal formáció volt. 2000-ben Poulsennek elege lett a death metal zeneiségből, így a Dominus feloszlott. 2001-ben Poulsen néhány baráttal és pár korábbi Dominus taggal új zenekart alapított, ez volt a Volbeat kezdete. Az új zenekar neve a „Volbeat” a Dominus harmadik albumának a „Vol.Beat (ejtsd:Volume Beat) címéből származik. Miután eladtak 1000 példányt a „Beat the Meat” demoanyagukból, a Volbeat leszerződött a Mascot Recordshoz tartozó Rebel Monster Recordssal.

The Strength / The Sound / The Songs (2005–2006)

A Volbeat 2005-ben adta ki az első albumát The Strength / The Sound / The Songs címmel, az alábbi felállásban: Michael Poulsen – ének, Jon Larsen – dobok, Franz Gottschalk – gitár, és Anders Kjølholm – basszusgitár. Az albumnak nagy sikere volt Dániában, a listákon 18. helyezést ért el. A kritikák általánosságban jók voltak az albumról, a német hard rock magazin, a RockHard 10/10-re értékelte. Számos díjat is besöpört, többek között a Legjobb Album díját a Danish Metal Musik Awards-on 2005-ben. Az élő koncertjeik nagy elismerést hoztak, a 2006-os Roskilde Festival-on adott koncerjüket 6/6 csillaggal értékelte a BT dán folyóirat.

Rock the Rebel / Metal the Devil (2007)

2007-ben a banda – az eredeti felállásban – kiadta a második albumát Rock the Rebel / Metal the Devil címmel. 2007 8. hetében a dán Top 40-es CD eladási lista élére került az album.

A 2007-es Roskilde Festival-t a Volbeat nyitotta, majd – a Mnemic-kel együtt – fellépett a Metallica előzenekaraként annak dániai koncertjén még ez év Július 13-án. Együtt koncerteztek a Megadeath-el Finnországban és a szülővárosukban, Koppenhágában, majd néhány fesztivál fellépés erejéig 2008 nyarára szerződtették Thomas Bredahl gitárost (Gottschalk helyére), a Rock the Rebel / Metal the Devil album felvételének befejezése után.

Guitar Gangsters & Cadillac Blood (2008–2009)

2008-ban a banda – már az új gitárossal, Thomas Bredahllal – kiadta a harmadik stúdióalbumát, Guitar Gangsters & Cadillac Blood címmel. Az album a megjelenés után rögtön a finn albumlisták élére került. 2009 májusában a Volbeat együtt turnézott az USA-ban a szimfonikus metalt játszó Nightwish együttessel, majd 2009. május 31-én a Pinkpop Festival nagyszínpadán is fellépett. Együtt játszottak a Metallica-val az együttes World Magnetic Tour koncertturnéjának Észak-amerikai állomásain 2009 októberétől decemberéig. 2009-ben az együttes fellépett Európa legnagyobb szabadtéri fesztiválján a Przystanek Woodstock-on Lengyelországban, mely évente 4-500 ezer fesztiválozónak nyújt szórakozási lehetőséget.

Koncertek és a Beyond Hell / Above Heaven (2010–2012)

A Volbeat bejelentette, hogy új albumon dolgoznak, mely a Beyond Hell/Above Heaven néven fog a boltokba kerülni. Az albummal és kifejezetten a címével kapcsolatban Poulsen az alábbi nyilatkozatot tette: „ Az album címe utal az album egész témájára, a történet ott folytatódik ahol a „Guitar Gangsters & Cadillac Blood”-al abba maradt...” Még hozzátette: Vannak rajt gyors, lassú, és közepes tempójú számok is. Itt is megtalálható lesz a különféle stílusok – úgymint punk, rock and roll, rockabilly, metal, heavy metal, thrash metal és country – ötvözése, továbbra is nyitottan kezeljük a témát, hiszen ez csak zene. Nem tudok túl sokat mondani róla jelenleg, de mindannyian nagyon izgatottak vagyunk miatta, és nagyon-nagyon szuper lesz.” Egy – az EspyRock-nak adott – interjúban Poulsen így magyarázta az album címét: „ez egy módja annak, hogy az emberek tudtára adjuk, hogy mi nem tartozunk se a pokolhoz, se a mennyhez, és nem is hiszünk egyikben sem. Tehát ha keresztül megyünk a poklon, pokolinak fogjuk látni a mennyet, és ha a mennyek fölött járunk, a poklot is mennyeinek látjuk. A menny és a pokol olyasvalami, amit mi magunk hozunk létre a saját elménkben, és a saját személyes démonjaink jönnek elő belőlük.

2010 Január 25-én bizonyossá vált, hogy a Volbeat játszani fog júniusban a Download Fesztiválon, valamint az is, hogy csatlakozik a „Big four” show-hoz Sonisphere-ben Svájcban, ahol együtt játszik a Metallica-val, Megadeath-el, Anthrax-al, a Slayer-rel és számos más bandával. 2010. január 28-án a Volbeat leszerződött a Primary Wave Talent Management-tel. Ők képviselték a bandát Észak Amerikában, ami előre vetített olyan amerikai turné terveket, amik hivatalosan ekkor még nem láttak napvilágot. 2010. március 30-án bejelentették, hogy a Volbeat újra csatlakozik a Metallica-hoz az európai turnéállomásokon a stúdiófelvételek befejezése után, az első közös állomása az európai turnénak május 11-én Belfast, Észak-Írország lett. Bejelentették továbbá azt is, hogy az új album, a Beyond Hell/Above Heaven 2010. szeptember 10-én kerül a boltokba, valamint hogy a csapat "Beyond Hell /Above Heaven Live 2010" elnevezésű koncertturnéra készül.

Kiderült, hogy Thomas Bredahl gitáros kénytelen kihagyni az első néhány amerikai állomását a Beyond Hell/Above Heaven turnénak, vízum problémákra hivatkozva. Elmondásuk szerint a problémát egy „régi, bárszék lopási ügy okozta. Nem volt fiatalkorú bűnöző vagy ilyesmi, de a belbiztonságiaknak ez egyre megy.” 2010. augusztus 19-én Bredahl megkapta a vízumot, és Chicagoba utazott, hogy együtt játszhasson a többiekkel. Azokon a koncerteken, amit Bredahl kihagyott, a banda dob technikusa Casper ugrott be ritmusgitárra, és Poulsen vette át Bredahl szerepét.

2011-ben a Volbeat bejelentette az Észak-Amerikát felölelő nagy nyári turnéját. A turné július 24-én vette kezdetét Torontoban, Ontarioban a Heavy T.O. Fesztiválon, és egy dupla koncerttel ért véget szeptember 3-4-én a House of Blues-ban, Anaheimben, Californiában. A turné összes amerikai állomásán a Cold együttes volt az előzenekar. 2011. november 28-án a Volbeat a weboldalán tette közzé Bredahl távozását a formációból: „A Volbeat úgy döntött, elválnak útjai Thomas Bredahltól. Egy együttesben játszani, sok tekintetben hasonló egy házassághoz, a hullámhegyeivel és a hullámvölgyekkel. Van amikor rendbe lehet hozni a dolgokat, és van amikor külön utakon kell folytatni... Szeretnénk megköszönni neki az eddigi munkáját, és a legjobbakat kívánjuk neki a jövőben.” A banda a korábbi tervekhez híven játszotta végig a 2011-2012-es éveket, hol trióként, hol beugró gitárossal.

2012. január 26-án a Volbeat csatlakozott a Megadeath-hez, a Motörhead-hez és a Lacuna Coil-hoz a Gigantour-on. A turné Camdenben, New Jersey-ben kezdődött, és február 28-án Denverben, Coloradoban érte el a csúcspontját a Fillmore Auditoriumban. A turné ideje alatt Hank Shermann (Mercyful Fate) töltötte be a hiányzó gitáros szerepét a Volbeatnél.

Az Észak-amerikai nyári turné során – ami 2012 júniusában kezdődött – az Iced Earth és a Hellyeah voltak az előzenekarok. A koncert helyszínek között szerepelt Baltimore, Toronto, Detroit, Billings, Boston, Tempe, San Francisco, és Weyburn, valamint a Lazerfest Boone-ban, Iowa-ban. 2012 júniusában a Volbeat az Orion Music Festival-on lépett fel a Metallica előzenekaraként a Bader Field-en Atlantic City-ben, New Jersey-ben. Az együttes játszott a Download fesztiválon 2013 júniusában. Decemberben bejelentették, hogy az új album 2013-ban várható.

Outlaw Gentlemen & Shady Ladies (2013-napjainkig)

2013 januárjában a Volbeat elárulta az új album címét, ami az Outlaw Gentlemen & Shady Ladies lett, valamint azt, hogy a várható megjelenés 2013 tavaszára tehető.

2013. február 4-én bejelentették, hogy Rob Caggiano – korábbi Anthrax tag – hivatalosan is csatlakozik a csapathoz gitárosként. Már a legújabb album, az Outlaw Gentlemen & Shady Ladies felvételeinél is közreműködött „vendég előadóként”, mielőtt felkérték, hogy csatlakozzon hozzájuk a Volbeat teljes tagjaként. Az együttes az új album kiadásának időpontját is bejelentette: 2013. április 8. (április 5. - GSA, és április 9. - USA). Az énekes-gitáros Michael Poulsen így nyilatkozott Caggiano és az együttes kapcsolátáról: „Az együttműködés Robbal a stúdióban olyan inspiráló volt, és olyan pozitív szellemben zajlott, hogy úgy döntöttünk megtartjuk őt. Lényegében három különálló részként vonultunk be a stúdióba, és egységes egészként jöttünk ki onnan.”

2013. február 11-én egy, a Metal Hammer-nek adott interjúban Poulsen az alábbit nyilatkozta: „ Az egyik dolog aminek ezúttal a legjobban örülök, a tartalmi kontraszt, a széles zenei skála; egyik oldalon ott vannak a nyugati motívumok, a rockabilly / country dalok, és az igazán érzelmes dallamok, míg a másikon néhány a legkeményebb dalaink közül – igazából A legkeményebb számok amiket valaha is felvettünk. Volt egy srác a kiadótól a stúdióban a minap, akit teljesen magával ragadott ez a durván kemény hangzás. Azt mondta, nem volt benne egészen biztos, hogy Volbeat-et hallgat egyáltalán.
 

Videók

  • Volbeat - Cape Of Our Hero
  • Volbeat - I Only Wanna Be With You
  • Volbeat - Sad Man's Tongue
  • Volbeat - Fallen
  • Volbeat - A Warrior's Call
  • Volbeat - Heaven Nor Hell
  • Volbeat - 16 Dollars
  • Volbeat - Guitar Gangsters & Cadillac Blood
  • Volbeat - Still Counting
  • Volbeat - The Garden's Tale

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Michael Poulsen
ének
ritmusgitár
Rob Caggiano
gitár
Anders Kjølholm
basszusgitár
vokál
Jon Larsen
dob
ütőhangszerek