Bejelentkezés

x
Search & Filters

White Zombie

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1985 - 1998

További képek

Biográfia: 

A White Zombie 1985-ben alakult New York-ban. Nevüket Lugosi Béla 1932-es klasszikusától, az azonos című horrortól kölcsönözték.

Rob Zombie, a frontember mellett a zenekarban megfordult John Tempesta dobos (Testament, Exodus), Tom Guay és Jay Noel Yuenger gitárosok, valamint Sean Yseult basszer.

Kezdetben hangzásukra leginkább a Sonic Youth nevével fémjelzett zaj rock volt jellemző, sajátos stílusuk csak később alakult ki. Első kislemezük, a Gods on Voodoo Moon 1985-ben jelent meg 300 példányban, amiből alig 100 db ment el.

Ezt követően két tagtól is megváltak. 1986-ban a Pig Heaven EP-vel adott hírt magáról a zenekar, majd egy évvel később megjelent a Soul Crusher, a White Zombie első albuma, amit 1989-ben követett a Make Them Die Slowly. Felfigyeltek rájuk ezzel a lemezzel, és végül a Geffen Records le is szerződtette mindenki kedvenc zombijait. Náluk jött ki a La Sexorcisto: Devil Music, Vol. 1 1991-ben, amivel Európában is ismertek lettek, a banda ekkortájt járt is az öreg kontinensen.

1995-ben az Astro-Creep: 2000-el örvendeztették meg a rajongókat, majd 3 évvel később, Rob Zombie első szólólemeze megjelenése után feloszlottak.

Bár a White Zombie kimúlt, a hatása megmaradt, mind maga Rob, mind több indusztriál zenekar sokat merített munkásságából.
 

Videók

  • White Zombie - More Human Than Human
  • White Zombie - Black Sunshine ft. Iggy Pop
  • White Zombie - Thunder Kiss '65
  • White Zombie - Welcome To Planet M.F.

Utolsó felállás: 

NévHangszer
Rob Zombie
ének
Jay Yuenger
gitár
Sean Yseult
basszusgitár
John Tempesta
dob