Bejelentkezés

x
Search & Filters

Zinfield

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2014

További képek

Biográfia: 

ZINFIELD - Magyarország egyetlen modern népdalmetál zenekara
A Zinfield zenekart 2009-ben Tiebel Ferenc alapította „hagyományos” rock zenekarként. Több énekes váltást követően 2013-ban került Fekete György énekes-gitáros a zenekarba, akinek ötlete alapján formálódott át később a zenekar stílusa modern népdalmetállá. A zenekar bemutatkozó albuma 2014-ben jelent meg Elindultam szép hazámból címmel.
Az együttes tagjai fontosnak tartják a hagyományok őrzését, a múltban gyökerező kulturális örökség átörökítését, hiszen „a magyar népdal és népzene (…) az egész magyar lélek tükre.” /Kodály Zoltán/ Az információ technológia fejlődése és a globalizálódó kultúra egyesítő hatása miatt tünékeny szellemi örökségünk megőrzése egyre nehezebb, ugyanakkor mi sem bizonyítja jobban, hogy igény van annak köztudatban való fenntartására minőségi, korszerűen feldolgozott formában, mit akár a Csík zenekar és Péter Szabó Szilvia korábbi zenei munkássága, szakmai elismertsége és közönségsikere. A gyönyörű magyar népdalokat, lehangolt gitárokkal, húzós riffekkel, és népi hangszerek nélkül dolgozza át a zenekar egy fiatal(os) közönségréteget megcélozva.
A koncertek hangulata az 1800-as évek tanya és betyár világát idézi. Szólnak dalok Rózsa Sándorról – akinek nevével nem csak gaztettek élnek a köztudatban, de általa nyert igazi értelmet a betyárbecsület is, hiszen a zsákmányt mindig egyenlően és igazságosan osztotta szét a haramiák és a szegények között – de legfőképp olyan népdalok hangzanak el, melyeknek szövegét mindenki ismeri, így valóságos közösségi összetartozást és szabadságélményt hoz létre a Zinfield zenekar, mint a nép – a közönség – pásztora egy fergeteges közös énekléssel.

 

Videók

  • https://www.youtube.com/watch?v=Rm7mNttgxC8
  • https://www.youtube.com/watch?v=k8dutxQ-8sE
  • https://www.youtube.com/watch?v=c4C-HTw6LKU
  • https://www.youtube.com/watch?v=GzGQzSOjsPo

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Fekete György
ének
gitár
Tiebel Ferenc
dob
Takács Máté
basszusgitár
Lázár Tamás
szólógitár
Címkék: 
Zinfield