Bejelentkezés

x
Search & Filters

Kerry King (Slayer)

Születés / Halálozási dátum: 
1964. június 03. szerda
Születési hely: 
Los Angeles - USA
Zenekar: 

Egyéb képek: 

Biográfia: 

Kerry Ray King (Los Angeles, 1964. június 3. – ) amerikai zenész, a Slayer nevű thrash metal együttes gitárosaként vált ismertté.

Apja repülőgép-alkatrész ellenőr volt, anyja pedig egy telefonos cég alkalmazottja. Amikor tinédzser lett, elment Phoenixbe, Arizonába, hogy gitározni tanulhasson egy helyi embertől, Dana Dawleytól. Egyszer elvált; jelenlegi felesége Ayesha King, és van egy lánya, Shyanne Kymberlee King, az első házasságából. 1981-ben, belépett egy zenekarba, mint gitáros. Ezután Jeff Hanneman megkereste őt, és elkezdtek Judas Priest, valamint Iron Maiden számokat játszani. Hanneman vetette fel, hogy miért ne lehetne egy saját zenekaruk. Kingnek egyszer volt hosszú haja, de levágatta, amikor kopaszodni kezdett. Kopasz feje, szögekkel kivert alkarvédője, és kiterjedt tetoválása (kezén, karján és fején) a védjegyeivé váltak.

King mozaikszava, a KFK azt jelenti, hogy "Kerry Fuckin' King", derült ki a Guitar Worldnek adott interjújában.

A Slayer egy 1981-ben alakult amerikai thrash metal-együttes, melyet Jeff Hanneman és Kerry King alapított. Hírnevüket a Reign In Blood című lemezükkel alapozták meg. A Slayert a stílus legnagyobbjai közt tartják számon, a 80-as évek „nagy thrash négyesének” egyikeként – a többiek: Metallica, Megadeth, Anthrax. Zenéjükre kezdetben a brit heavy metal új hulláma volt a legnagyobb hatással, de Hanneman révén jelentős volt a punk befolyás is. Lemezeladás tekintetében nem vették fel a versenyt a Metallicával, de nagyon masszív rajongótáboruk van szerte a világon. Pályafutásuk során rengeteg kritika érte őket szövegviláguk és imázsuk miatt.

Tovább a Slayer oldalára.

 

Forrás: wikipédia