Bejelentkezés

x
Search & Filters

Rómeó Vérzik - "A színpadon is egy bivalyerős rómeót fog látni a közönség" (interjú)



Keletről érkezett a rock and roll, egészen pontosan Szlovákiából, Somorjáról. A 2013-ban négy főről három főre fogyatkozott bandából az énekes/basszusgitáros, Koppánytól tudtuk meg, hogy mi újság a Rómeó Vérzik háza táján.

Rockbook: - Október 21-én jelenik meg új albumotok „A Három” címmel. Maga a cím is a gitárosotokkal, Ermivel való szakításokra utal. Miért döntött úgy Ermi, hogy elhagyja a Rómeó fedélzetét?


Koppány: - Hát az az igazság, hogy megbeszéltük a „családi ügyeket“ nem teregetjük ki. A lényeg, hogy hosszabb ideje más más cél vezérelt bennünket, ezek kisebb konfliktusokká alakultak, ami a végén szakításhoz vezetett. De azzal tisztában kell lennie mindenkinek, hogy Püke is és Ermi is hozzájárultak a zenekar jelenlegi sikeréhez, a hozzájuk köthető időszakban  hozzátettek sokat a bandához és ezt köszönjük is nekik. Minden zenekarnak meg van a maga sorsa én úgy gondolom. Valaki hiába próbálkozik évről évre nem sikerül neki az a bizonyos áttörés, mi viszont szépen lassan araszolgatunk felfelé. És itt a lényeg, hogy felfelé, mert ezt mutatják a koncertek a facebook látogatottságunk, stb. Viszont nekünk most az volt megírva, hogy hárman folytassuk tovább!

Rockbook: - Trió felállásban tervezitek a továbbiakat vagy ez csak egy ideiglenes állapot, amíg nem találjátok meg a legmegfelelőbb gitárost Rikó mellé?

Koppány: - Hárman maradunk! A nyár folyamán Ermi kiválása után segítségünkre sietett Nagy Dávid (Helland, ex Pokolgép). Igaz, felmerült, hogy velünk marad  a nyár után, de ő is úgy látta jobbnak ha a saját zenekarát csinálja, építi tovább és utólag én is úgy látom, hogy nem dönthettünk volna mi sem jobban. Nem keresünk másik gitárost, holott megkaptuk a neten különböző fórumokon, hogy így gyenge lesz a hangzás, stb. , de minket ez abszolút nem érdekel. Nem tudom neked megmondani, mikor éreztem ennyire erősnek a Rómeó Vérziket. Több, mint 18 éve együtt vagyunk, igaz Rikó később jött de  ilyen összetartás, ilyen tudatos munka ebben a zenekarban még nem folyt.  Ezt most nagyon élvezzük. A próbákon, azon kívül is mindent megbeszélünk, naponta többször hívom őket, leosszuk egymás között a feladatokat. Szerintem a színpadon is egy egységes bivalyerős rómeót fog látni a közönség.

Rockbook: - A rajongók első kézből, Tőletek is megrendelhetik az új albumot extra ajándékokkal, kedvezményes áron. Mit érdemes tudni erről az akciótokról?

Koppány: - Az aki október 8-ig (a névnapom :) ) előrendeli  a lemezünket, az mellett, hogy extra barátságos áron (999,-FT) kap egy digipack csomagolású lemezt, mellé pakolunk egy dedikált posztert, egy matricát, egy Hammerworld újságot, valamint a kiadónk ötlete alapján bekerül a megrendelő neve a lemez borítójába mint producer, támogató. Gondold el, több év múlva előveszed a kedvenc RV lemezedet és ott fog virítani a neved, hogy neked is köszönhető, hogy elkészült ez az album. Ez baromira jó ötlet szerintem. Az előrendelők a CD és az ajándékok mellé rendelhetnek egy limitált gyártású pólót, ami később nem kerül forgalomba, csak annak lesz aki előrendeli a lemezünket és mellé rendeli a pólót. Próbálunk a kiadónkkal együtt minnél több extrát kitalálni és a CD mellé pakolni, hogy eredeti lemezt vásároljanak az emberek. Tudatosítania kell mindenkinek, hogy akár  azzal a pár forinttal is a zenekart támogatja.

Rockbook: - Milyen album lett A Három? Egy pörgős, sodró lendületű rock album, netán egy középtempós lemez?

Koppány: - Amit most fogok mondani egészen biztosan közhelyes, de kiba...tt jó lett. Én személy szerint be voltam szarva amikor stúdióba készültünk, hogy uram isten Sancho már játsza fel a dobokat én meg nem is tudom hogy megy ez a dal meg az a dal. Ehhez képest az RV történelme során a legrövidebb időtt töltötte el a felvételekkel. Azt kell mondjam Ríkó nagyon odatette magát, de Sancho is. A budapesti Helland stúdióban rántottuk fel a lemezt, mivel hallottuk a Helland egy két felvételét és nagyon bejött az ahogyan megszólalt. Sokat segített Nagy Dávid is akit, mint külső fül, kértünk fel, hogy legyen a segítségünkre. Nekem az énekfelvételnél segített sokat. Ezen a lemezen érződik a hármunk ereje és igen, hogy válaszoljak a kérdésedre, pörgős, sodró lendületű lemez lett, ami középtempós dalokat is tartalmaz. Természetesen az őszi turnéba is beépítettünk jó pár új dalt, nagyon várjuk már a közönség reakcióit.

 


Rockbook: - Gondolom az új lemez egy klippel karöltve érkezik. Melyik dalt filmesítettétek meg? Mit érdemes tudni róla?

Koppány: - A klippet jövő héten kezdjük forgatni, szerintem a lemezmegjelenés előtt meg is fog jelenni. Egyenlőre csak annyit mondanék el róla, hogy most nem mi leszünk a középpontban, olyannyira, hogy az utolsó pár másodpercben fogunk csak feltűnni benne. Egy mély mondanivalójú klipp lesz, de többet nem igazán szeretnék elárulni róla.

Rockbook: - A lemezbemutató turnéról elárulnál pár fontos infót? Hány állomást érint a túra, és kik lesznek a bemelegítő csapatok?

Koppány: Ha jól számolom 16 állomásból áll az őszi turné a részletes információ természetesen a facebook oldalunkon fent van. Két Heves megyei zenekar az egri Psychogang és a hevesi Fullstop fogja bemelegíteni nekünk a színpadot.  Szerintem őrült egy turné lesz, bár ahogyan magunkat ismerem ezen már nem is kell csodálkozni

Rockbook: - 2015-ben 20 éves az R.V.! Gondolom addig már nem jelentkeztek friss anyaggal. Ilyen időszakban szoktak érkezni a fanatikusoknak nagy kincsnek számító kiadványok: díszdoboz, kiadatlan felvételek, dvd-k, esetleg egy különleges Best Of lemez. Hasonló dolgokra számíthatunk Tőletek?

Koppány: - Hát hogy őszinte legyek, az még nem biztos, hogy 2015-ig nem rukkolunk elő egy új anyaggal. Tartozunk már a közönségünknek egy DVD-vel is, hiszen utoljára  8 évvel ezelőtt jelent meg DVD-nk. Szerintem egészen biztosan elő fogunk rukkolni valami őrült dologgal. Szerintem vagy egy piát dobunk a piacra, vagy ha a technika így fog tovább fejlődni, akkor egészen biztosan lesz RV telefon, vagy valami szarság. :)

Rockbook: - A Youtube-on látható a Rómeó-híradó, amin keresztül hétről-hétre nyomon követhetők a banda dolgai. Rég nem jelentkeztetek friss anyaggal….

Koppány: - Hát mondom ezeket a dolgokat befogjuk mindenképpen pótolni, erre már van is egy két ötletem, de erről is majd később. Addig is találkozzunk a koncerteken, meg jöjjön az új lemez!

Rockbook: - Köszi a beszélgetést!

A Rómeó Vérzik 2013 őszi lemezbemutató turné állomásai:

Október 04 – Sopron – Hangár
Október 05 – Szombathely – Végállomás
Október 11 – Pécs -El Inferno MC
Október 12 – Szekszárd – Est Café
Október 19 – Budapest – Dürer kert
Október 25 – Eger – Gödör Club
Október 26 – Veszprém -DC

November 08 – Komárom (SK) – Rév klub
November 09 – Esztergom – Sportalsó
November 15 – Mosonmagyaróvár – Flesh Károly M.K.
November 16 – Somorja (SK) – VMK
November 29 – Kecskemét – TeKa

December 06 – Tatabánya – Roxxy
December 07 – Debrecen – Roncsbár
December 21 – Dunaszerdahely (SK)

 

Elérhetőségek:

 

http://www.romeoverzik.sk/

 

Facebook: https://www.facebook.com/romeoverzik?fref=ts

 

 

 

Imi Ramone

 




 

Címkék: 
Rómeó Vérzik